Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 05. 2020. 17:11 >> 17:14
1

URA

"Šest vladinih službenika osuđeno za lažno svjedočenje"

Iz Građanskog pokreta URA saopšteno je da je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu Osnovnog suda i sudije Nenada Vujanovića u slučaju "Ramada" kojom je, kako su kazali, potvrđeno lažno svjedočenje šest visokih vladinih funkcionera.

"Za lažno svjedočenje uslovnom kaznom zatvora u trajanju od pet mjeseci ukoliko u naredne dvije godine ponove navedeno krivično djelo osuđeni su Milan Banković, generalni direktor direktorata za željeznicu; Miroslav Kukavičić, pomoćnik direktora Željeznice Crne Gore; Kimeta Merulić, šefica kancelarije za finansijsko-računovodstvene poslove MORT-a; Tanja Dašić – Član odbora direktora Društva i samostalna savjetnica u Direktoratu za željeznički saobračaj; Jugoslav Becić – Direkcija za željeznice; Služba za javne nabavke; Emil Durumbašić – poslovni direktor Socijaldemokrata SD", navodi se u saopštenju.

Ovim je, kažu, još jednom potvrđeno da je SD zloupotrijebio državne resurse u partijske svrhe plaćajući stranačke skupove novcem svih građana.

Ističu da je i Ivan Brajović trebao biti obuhvaćen presudom.

„Ivan Brajović je po dva osnova bio kriv. Jedno što je bio na čelu ministarstva koje je izvršilo spornu uplatu a istovremeno je bio i predsjednik partije koja je organizovala sporni skup. Pored ovoga, treba podsjetiti da je prvoosuđeni u slučaju „Ramada“, Nebojša Obradović i dalje zaposlen u državnoj upravi. Naime, on je, u jeku suđenja, sa funkcije direktora Direkcije za željeznicu podnio ostavku da bi samo dan nakon podnošenja ostavke bio raspoređen na drugo radno mjesto u okviru Ministarstva saobraćaja“, kazali su iz pokreta URA.

Pozivaju premijera Markovića da preuzme neophodne korake i smijeni funkcionere i službenike koji su osuđeni u ovoj aferi.

„Marković bi morao one koji nijesu dostojni obavljanja državnih funkcija da smijeni a ne da raspoređuju na druga radna mjesta ili da čak napreduju. Navedene presude su zapravo donijete smisleno na način jer kazne od preko 6 mjeseci po automatizmu znače da više ne možete obavljati javnu funkciju niti biti zaposleni u državnoj upravi. Upravo iz ovih razloga su presude svim optuženima stavljene na period od pet mjeseci. Dok ljudi koji su svjedočili istinu i razotkrili afere ostaju bez posla, oni koji lažno svjedoče ostaju državni službenici i funkcioneri. Vlada je na potezu. Veoma nas interesuje da li će i ovo da prećute, sakriju i ignorišu ili će konačno premijer skupiti hrabrost da sankcioniše one koji srozavaju ugled države Crne Gore“, zaključuju u pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније