Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

07. 05. 2020. 13:58 >> 13:56

ŠUĆUR

"Nikšićki vatrogasci i spasioci zaslužuju savremeni dom"

Najava lokalnih organa da će Službu zaštite i spašavanja Nikšić preseliti u Institutu za crnu metalurgiju, ne obazirući se na preporuke struke, predstavlja još jednu nepromišljenu odluku i kratkoročno “flaster” rješenje, smatra potpredsjednik nikšićke URE Goran Šućur.

On kaže da ovakva odluka niie začuđujuća “imajući u vidu da je u kontinuitetu svoje decenijske vlasti, lokalna samouprava poznata samo po prepravljanu, dograđivanju, lijepljenju, krpljenju i korigovanju gradske infarastukture i objekata od javnog interesa”.

“Osim neadekvatnog prostora, vatrogasci ne posjeduju ni adekvatnu kolektivnu i ličnu opremu, rizikujući tako svoju bezbjednost, ali I bezbjednost samih građana. Napominjemo da je URA kroz javnu raspravu o budžetu Nikšića za 2018. godinu, kao i kasnijim javnim saopštenjem, insistirala da se opredijele sredstva za adaptaciju postojećeg vatrogasnog doma ili izgradnju novog, ukazivajući na nehumane uslove u kojima vatrogasci rade”, podsjeća Šućur.

Kaže da je lokalna DPS vlast u Nikšiću ovaj prijedlog URE, kao i sve druge, ignorisala i nastavila sa dotadašnjom praksom- “stavi flaster đe nešto prsne”.

“Pozivamo Vladu Crne Gore kao i Direktorat za vanredne situacije da hitno preduzmu aktivnosti kako bi Nikšić dobio savremeni vatrogasno - spasilački dom, a ne bivše industrijske hale koje ne mogu da zadovolje osnovne standarde, jer očigledno lokalna samouprava nije dorasla ovakvom izazovu”, poručuje Šućur.

“Takođe, apelujemo na komandira nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Veselina Gardaševića, da prestane sa zamajavanjem javnosti u ime i za račun lokalnih organa, i da stane u zaštitu kolega, profesije i opšteg interesa”, zaključuje potpredsjednik nikšićke URE Goran Šućur.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније