Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 05. 2020. 15:49 >> 15:46
1

BOŽOVIĆ I GRBOVIĆ

Prijateljski odnosi i dobra saradnja interes i CG i Srbije

U interesu crne Gore i Srbije je nastavak prijateljskih odnosa i dobre saradnje u svim oblastima društvenog i privrednog života, zaključeno je na sastanku Nj.E. izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića i predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića.

Božović je tokom radne posjete Nikšiću istakao da je Srbija spremna da podrži svaki napor Opštine Nikšić u cilju ekonomskog i kulturnog razvoja obje zemlje.

Nikšić je drugi grad u Crnoj Gori koji je Božović pored opštine Plužine zvanično posetio i koji, prema njegovim riječima, ima izuzetan značaj za Republiku Srbiju u smislu ineresa građana obe zemlje.

"Nikšić je, sa 2.065 km2, teritorijalno najveća opština u Crnoj Gori i u bivšoj Jugoslaviji, a sa 72.443 stanovnika drugi po veličini u Crnoj Gori. Drugi, a ne manje važan razlog je taj što potičem iz ovog grada koji je temelj kulture Crne Gore. Gotovo da nema oblasti gdje Nikšćani nijesu dali svoj značajan doprinos i velika imena, bez obzira da li se radi o kulturi ili društveno-političkom životu", kazao je Božović.

Kako je saopšteno iz Ambasade republike Srbije u Crnoj Gori na sastanku je bilo riječi o ekonomsko-privrednoj saradnji, kao preduslovu kulturne saradnje i aktuelne situacije na tržištu rada.

"Takođe bilo je riječi o situaciji izazvanoj korona virusom, kao i uspjehu naših zemalja u borbi protiv ove bolesti. Naglašeno je da je ovo bio dobar trenutak da se izvuku pouke i trasiraju smjernice za dalje funkcionisanje. Takođe istaknuta je i potreba saradnje u procesu evropskih integracija", navodi se u saopštenju.

Božović je, kako se dodaje, naglasio da poseban značaj u ostvarivanju pojedinih ciljeva treba da bude saradnja sa gradovima pobratimima Opštine Nikšić: Vrbas, Valjevo i Arilje.

"Izrazio je spremnost za organizovanje donatorske večeri Nikšićana koji žive u Beogradu, a prikupljena sredstva bila bi upotrijebljena za realizaciju projekta oko kojeg bi se usaglasili", navodi se u saopštenju.

Grbović je, kako se dodaje, istakao da je u interesu obje države prevazilaženje svih eventualnih neslaganja, kao i neosporno pravo i Srbije i Crne Gore da samostalno donose odluke u interesu države i građana.

Inicirana je i saradnja „Nikšićkog pozorišta“ i „Narodnog pozorišta“ iz Beograda, kao i doniranje određenog iznosa stredstava Javnoj ustanovi „Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe za invaliditetom“.

Privrednik Ranko Jovović inače zamjenik predsjednika Srpsko-crnogorskog-poslovnog- kluba koji je takođe prisustvovao sastanku, kako se dodaje u saopštenju, istakao je da veliki broj turista iz Srbije u toku sezone posjeti Crnu Goru i da će nakon otvaranja granica tako biti i ove sezone.

"Na kraju sastanka je zaključeno da je u interesu obje države nastavak prijateljskih odnosa i dobre saradnje u svim oblastima društvenog i privrednog života", zaključuje se u saopštenju Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније