Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Antena M; Objavila: M.M. ]

05. 05. 2020. 07:21   >>  07:19 19

JELUŠIĆ

Imamo većinu za smjenu Radovića

Odbornici Demokratske partije socijalista očekuju da će predsjednik budvanskog Parlamenta na narednoj sjednici SO biti smijenjen, kazao je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Predrag Jelušić.

"Danas je predata inicijativa za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta. Inicijativa je kompletirana onako kako podrazumijeva Poslovnik i, naravno, zakon. Pred nama je sad rok od 15 dana i očekujemo sazivanje sjednice povodom te inicijative.

Podnosioci inicijative su klub odbornika DPS-a, koji je inicirao smjenu, zatim odbornici Crnogorske, SD odbornik i nezavisni odbornik. Znači, 17 odbornika u lokalnom parlamentu su podnosioci inicijative za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta", kazao je on.

Kako je naveo, povodom ove inicijative u budvanskom DPS-u su jedinstveni - potpisali su je svi odbornici te partije.

Očekuje da će inicijativa biti procesuirana u roku. Brojni su, kaže, argumenti koji su DPS naveli da inicira smjenu Radović.

Jelušić očekuje da će na istoj sjednici odbornici raspravljati i o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića.

"Očekujem da se i ta inicijativa nađe, jer je podnijeta nekoliko dana prije. Bilo bi logično da obje budu na istom skupštinskom zasijedanju, da se i o jednoj i o drugoj raspravlja", pojasnio je on.

Inicijativu za smjenu Carevića u DPS-u kažu da ne žele da komentarišu. Oni jesu potpisnici, ali, kako navodi Jelušić, inicijativa je potekla od Crnogorske.

"Mi smo negdje zauzeli principijelni stav da nećemo komentarisati one inicijative gdje su drugi politički subjekti pokretači. Mi smo potpisnici, ali prosto nećemo komentarisati jer mislim da je to politički korektno za one koji su je podnijeli. U ovom slučaju, to je Crnogorska i mislim da je politički korektno da oni obrazlože onaj dio teksta koji prati inicijativu", naveo je Jelušić.

U prilog tvrdnji da i Carević i Radović treba da budu smijenjeni, Jelušić navodi da je u protekle više od tri godine dosta energije potrošeno na međusobna politička trvenja koalicionih partnera na vlasti, a malo urađeno za građane Budve.

U susret predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta, na kojoj bi prema mišljenju Jelušića, trebalo da se raspravlja o smjeni Radovića i Carevića, predsjednik OO DPS poručuje da je budvanski ogranak te partije jedinstven.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније