Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

04. 05. 2020. 19:35 >> 19:30

DPS BUDVA

Pokrenuli inicijativu za smjenu Radovića

Opštinski odbor DPS Budva podnio je inicijativu da se izglasa nepovjerenje predsjedniku lokalnog parlamenta, Krstu Radoviću. Predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Predrag Jelušić ocijenio je da je bilo sasvim logično da se uputi inicijativa za njegovu smjenu. I danas je, kako navodi, taj postupak procesuiran i počeo je da teče rok za sazivanje te sjednice lokalnog parlamenta, gdje se jedna i druga inicijativa trebaju naći na jednom skupštinskom zasijedanju.

"Gotovo tri do četiri i po godine mandata je potrošeno da oni programi koji su građanima Budve bili prezentovani kao obećanja nijesu realizovani", smatra Jelušić. Poručuje da je politička odgovornost da se sada ukaže na takvu jednu činjenicu.

"Svjedoci smo bili da je mnogo negativne energije, mnogo vremena potrošeno u tim međusobnim obračunima još uvijek koalicionih partnera aktuelne vlasti u Budv, nego što je potrošeno na javni interes na realizaciju onih projekata koji su bili obećani građanima da će se realizovati", navodi Jelušić.

On ocjenjuje da je vrijeme da se kroz odgovoran odnos prema takvom jednom političkom ponašanju dođe do zdravog rješenja.

"Ključno da, ta energija koja se potrošila u prethodnom periodu u svađi i sukobima koje smo svjedoci da to gotovo svakodnevno pratimo između koalicionih partnera prosto nije dala taj efekat za građane Budve i taj javni interes koji se očekivao da svaka vlast mora da prosto ispuni tu svoju misiju. Zato je naša inicijativa danas koja je upućena ka izglasavanju nepovjerenja predsjedniku parlamenta naravno koja je argumentovana sa kršenjem poslovnika u jednom kontinuitetu upravo je to u duhu naše politike", poručuje Jelušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније