Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2013. 14:03   >>  14:03 2

SNP BOGDANOVIĆU

Nijeste gradonačelnik svih Cetinjana

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović ne želi da bude gradonačelnik svih građana, a lokalna vlast, kršeći ustavno određenje da su vjerske zajednice odvojene od države, stavlja na stranu NVO „Crnogorske pravoslavne crkve“, koja se sebe neosnovano naziva vjerskom organizacijom, ukazali su iz cetinjskog SNP-a.

 

 

"Nedavno obraćanje Gradonačelnika Cetinja na skupu NVO 'CPC' smatramo diskutabilnim, jer nekome ko obavlja funkciju prvog čovjeka Prijestonice, ne dolikuje da istorijat nevladine organizacije poistovjećuje sa crnogorskom istorijom. A šta tek reći na njegov otvoreni poziv da primjer Prijestonice, koja je izdala urbanističko – tehničke uslove za gradnju objekta u kojem će NVO 'CPC' smjestiti svoje članove, trebaju da slijede druge opštine", ističe se u saopštenju SNP-a

Istovremeno su pitali Bogdanovića na koje opštine konkretno misli i šta znači njegova poruka „da budemo svoji na svome i da budemo ono što jesmo“.

"Ujedno mu poručujemo da mi jesmo svoji na svome i znamo šta smo i ko smo. I upravo iz tog razloga nismo pod okriljem pomenute nevladine organizacije koja se lažno predstavlja vjerskom grupacijom, već SNP, kao što je svima poznato, podržava jedinu kanonski priznatu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i Pravoslavnu Mitropoliju Crnogorsko-primorsku", saopšteno je iz cetinjskog SNP-a.

Koliko je, kako ističu, Bogdanović zastranio u podršci NVO 'CPC' govori i činjenica "da na pomenutom okupljanju građana u Lovćenskoj ulici nije bilo funkcionera SDP-a, za koju se zna da je podržala osnivanje NVO 'CPC'.

"Ali ne samo osnivanje, već je prepoznata i po materijalnoj podršci toj organizaciji. Na taj način, za razliku od lokalne vlasti i DPS, SDP je pokazala zrelost, koja se može posmatrati kao signal povratka na pravi put, koji vodi u drugom pravcu u odnosu na NVO „CPC“, poštovanjem sekularnog ustrojstva države", poručili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније