Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2013. 13:50 >> 13:50
1

VLADA

Usvojene pregovaračke pozicije

Vlada je usvojila pregovaračke pozicije za poglavlja 23 i 24, čime je Crna Gora, kako je saopšteno, ispunila sve obaveze u pripremi za otvaranje oba poglavlja u oblasti vladavine prava.

Vlada je u utorak, na posebnoj sjednici, usvojila ta dva dokumenta, koja su, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, odmah nakon toga dostavljena litvanskom predsjedništvu na dalje postupanje.

“Ovim je Crna Gora ispunila sve obaveze u pripremi za otvaranje oba poglavlja u oblasti vladavine prava”, kaže se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, preostaje da Evropska komisija sačini zajedničku pregovaračku poziciju za 23. poglavlje – Pravosuđe i temeljna prava, kao i za 24. poglavlje – Pravda, sloboda i bezbjednost.

“Koje nakon toga treba da usvoje države članice Evropske unije, kako bi se do kraja godine sazvala Međuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena ova dva poglavlja”, naveli su iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Članovi skupštinskog Odbora za evropske integracije su, dan ranije, u ponedjeljak, podržali nacrt pregovaračkih pozicija za ta dva poglavlja i ocijenili da dokumenta ispunjavaju očekivanja Skupštine i Vlade.

Glavni pregovarač Crne Gore sa Unijom, Aleksandar Andrija Pejović, kazao je, nakon sjednice, da su članovi tog skupštinskog tijela ocijenili da se radi o kvalitetnim dokumentima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније