Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2013. 13:44 >> 13:52

SUSRET

Frlec razgovarao sa poslanicima

Predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore razgovarali su danas sa šefom ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR-a Borisom Frlecom.

 

Tema sastanka, kako je saopšteno iz skupštinske službe, bili su zaključci i preporuke iz Izvještaja OEBS/ODIHR-a nakon predsjedničkih izbora održanih u aprilu u Crnoj Gori, usklađivanje izbornog zakonodavstva i praksa sa preporukama OEBS-a, kao i o konkretni oblici saradnje kojima će se podržati buduće mjere Crne Gore u sprovođenju preporuka OEBS/ODIHR-a.     

"Frlec je kazao da mu je drago što je u crnogorskom parlamentu formirana Radna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces. On je ponovio da OEBS/ODHIR kao i Venecijanska komisija stoje na raspolaganju za stručna mišljenja ukoliko poslanici smatraju da su im ona potrebna", navodi se u saopštenju.

Predstavnici poslaničkih klubova crnogorskog parlamenta iskazali su zadovoljstvo višegodišnjom podrškom koju OEBS/ODHIR pruža Crnoj Gori.

"Saopštili su da očekuju da će posao u vezi sa setom zakona koji tretiraju izborno zakonodavstvo Radna grupa uskoro završiti. Poslanici su Frleca upoznali i sa činjenicom da pored njih svoj doprinos radu Radne grupe daju i predstavnici NVO sektora u Crnoj Gori: CEMI, CDT i MANS. Frlec je posebno istakao zadovoljstvo činjenicom da su aktivni učesnici u Radnoj grupi za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i članovi nevladinih organizacija", saopšteno je iz parlamenta nakon sastanka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније