Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dnevne novine [ Objavila: M.L.B. ]

29. 04. 2020. 06:50   >>  06:50 7

JELUŠIĆ

Carević je početak, treba smijeniti kompletnu vlast

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić u izjavi za Dnevne novine ističe da je obaveza te partije da podrži svaku inicijativu koja podrazumijeva smjenu vlasti u tom gradu.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević razriješio je dužnosti potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i sekretarku Sekretarijata za društvene djelatnosti Ljiljanu Pjerotić, jer je za njega, kako je rekao, nedopustivo da javnu funkciju obavljaju oni koji žele da prekroje izbornu volju građana Budve.

Dužnosti je razriješena i predstavnica Kancelarije za evropske integracije u službi predsjednika Opštine, i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović.

U budvanskom odboru Demokratske partije socijalista kažu da je smjena Carevića, ako inicijativa bude predata lokalnom parlamentu, samo početak. Predsjednik OO DPS-a Predrag Jelušić u izjavi za Dnevne novine ističe da je obaveza ove partije da podrži svaku inicijativu koja podrazumijeva smjenu vlasti.

“Jedan čovjek, kao što je Carević, jeste personifikacija vlasti, ali on sam nije vlast. Potrebno je smijeniti kompletnu budvansku vlast i za to postoje mnogi razlozi, od partijskog zapošljavanja, preko netransparentnosti budžeta, do njihove nesposobnosti. Mi čekamo samo da se formalizuje inicijativa i podržaćemo je”, kaže Jelušić.

Poznavaoci političkih prilika u Budvi tvrde da je Carevićeva odluka da smijeni funkcionere Crnogorske mač sa dvije oštrice i da je ova partija sada i formalno u opoziciji, što joj daje potpuno pravo da traži smjenu vlasti. Za to im nije potrebna nikakva koalicija sa DPS-om, jer je, očigledno, stvorena većina odbornika, od njih 17 koji su nezadovoljni radom sadašnje vlasti.

Jelušić kaže da u DPS-u Budve svi podržavaju smjenu lokalne vlasti i da nema mjesta nagađanjima o navodnom nejedinstvu.

“Nema podjela u našoj partiji. Naša obaveza je da smijenimo ovu vlast i mi ćemo to uraditi. Na sjednici SO ili na izborima, svejedno, ali do toga će neminovno doći”, kaže Jelušić.

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović očekuje da će prvi čovjek Opštine Budva Marko Carević uskoro odgovarati pred zakonom za sve ono što se sumnja da je uradio suprotno zakonu, a kako je kazala, provjera povjerenja u skupštini ga svakako uskoro čeka.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније