Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTV Budva ]

28. 04. 2020. 13:24 >> 13:25
8

U BUDVI

Carević razriješio dužnosti funkcionere Crnogorske

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević razriješio je dužnosti potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića i sekretarku Sekretarijata za društvene djelanosti Ljljanu Pjerotić, jer je za njega, kako je rekao, nedopustivo da javnu funkciju obavljaju oni koji žele da prekroje izbornu volju građana Budve. Dužnosti je razriješena i predstavnica Kancelarije za evropske integracije u službi predsjednika Opštine, i aktuelna predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović, prenosi RTV Budva.

Ivanović, prema riječima Carevića, nije zadovoljila kriterijume za rad u kabinetu, a ovom prilikom kako je dodao, očekuje od ostalih funkcionera Crnogorske da sami podnesu ostavke ili da se distanciraju od politike prošlosti koja je građane Budve previše koštala.

"Kao što je poznato Demokratski front je pružio priliku ideološki različitoj političkoj strukturi kakva je Crnogorska da participira u vlasti i prepustio joj niz funkcija iz tog razloga", istakao je Carević na današnjoj konferenciji za novinare.

Time su, kako ističe, pokazali da Demokratskom frontu nijesu bitne funkcije, već da žele da sačuvaju izbornu volju građana i vode grad u pravcu razvoja i prosperiteta.

"Kako je sada već očigledno postalo jasno, nakon smjene predsjednika u Crnogorskoj Vladimira Pavićevića, jer je podržao litije SPC u Crnoj Gori, i nakon napuštanja jednog broja funkcionera ove partije, da je novo rukovodstvo počelo kolaboraciju sa DPS-om", kazao je Carević.

Pokretanjem inicijative Crnogorske zajedno sa DPS-om za njegovo razrješenje, pokušaj je, kako je istakao, da se u Budvi realizuje kotorski scenario i promijeni vlast bez izbora.

Stavljanjem potpisa odbornika Crnogorske sa odbornicima DPS-a ozvaničena je koalicija ova dva subjekta i njihovim razrješenjem, kako navodi, šalju jasnu poruku da se ne može biti zajedno sa DF-om i DPS-om, jer su, kako kaže, oni suštinski dvije različite političke grupacije.

"Građani Budve su 2016. godine jasno iskazali svoj stav i dok god obavljam funkciju predsjednika Opštine neću dozvoliti da se izborna volja mijenja. Sve ove pokušaje prekrajanja izborne volje ocjenjujem kao neuspješne, jer je sasvim izvjesno da će na sljedećim izborima DF biti stožer nove vlasti u Budvi", poručio je Carević.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније