Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

28. 04. 2020. 08:56 >> 08:55
7

PICULA

Proširenje se nastavlja, neće biti brzo i lako

Evropska unija će nakon pandemije presložiti prioritete, ali mora i nastaviti istorijsku misiju proširenja, kazao je za TVCG izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

Nerealno je, navodi Picula, očekivati da se nakon krize i pandemije korona virusa prioriteti EU neće presložiti.

"Važno je kazati da se EU ne može zatvoriti u postojeće okvire i ona mora nastaviti svoju istorijsku misiju, a prve koje bi se trebale naći na trasi tog novog proširenja su sigurno države Zapadnog Balkana, ali ne treba imati iluzije, to se neće dogoditi tako brzo i tako lako", kazao je Picula.

Samit Zapadnog Balkana 6. maja, koji organizuje Zagreb, biće održan kao video konferencija, a Picula vjeruje da ćemo imati i konkretne efekte.

"Vjerujem da ćemo, bez obzira na video konferenciju, nešto čuti ne samo o politici proširenja, već da ćemo čuti neke planove, kako ekonomski, finansijski, sociološki poduprijedi taj proces. Vjerujem da će se dogovor sa nekim međunarodnim finansijskim organizacijama odvijati na način da nećemo čuti samo podršku na papiru, nego i neke materijalne iznose", zaključio je Picula.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније