Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 04. 2020. 19:57   >>  20:05 20

SOLOMON PASI

Autokefalna CPC ubrzaće put Crne Gore u EU

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Bugarske (2001-2005) Solomon Pasi kazao je večeras za Televiziju Crne Gore da naša zemlja mora ubrzati proces priznanja autokefalnosti svoje pravoslavne crkve, ako želi bržu integraciju u EU.

"Ja izvana vidim jednu stvar kao veoma bitnu za vaš brži ulazak u EU, a to je da što prije dođete do vaše autokefalne crkve. Treba da znate, proces državne nezavisnosti Bugarske počeo je osamostaljivanjem naše crkve.

Bugarska je prvo dobila autokefalnu crkvu, pa tek onda nezavisnu državu.

Dakle, ja mislim da će Crna Gora imati punu nezavisnost tek kada bude imala svoju samostalnu crkvu. I da će to dati veliko ubrzanje vašem putu ka Evropskoj uniji", poručuje on.

Pasi je jedan od najuglednijih i najuticajnih bugarskih intelektualaca, izuzetnog ugleda van granica Bugarske i zbog svog disidentskog držanja tokom vladavine komunističkog lidera Todora Živkova.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније