Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

13. 04. 2020. 07:46 >> 07:46
6

GVOZDENOVIĆ NAJAVIO

DPS osniva Akademiju

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović u razgovoru za Pobjedu najavljuje da će sa kolegama iz opozicije pokrenuti osnivanje posebnog skupštinskog odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije korona virusa i posljedicama po društvo i ekonomiju Crne Gore.

"U želji da se ujedinimo u borbi protiv korona virusa razgovaraćemo sa kolegama o formiranju posebnog Odbora koji bi se bavio pitanjem epidemije i njenim posljedicama. Vrlo cijenimo Vladin sveobuhvatni set mjera za stabilnost našeg socio-ekonomskog ambijenta, a koje se odnose na pružanje podrške privredi, zaposlenima i ugroženim građanima", kazao je Gvozdenović.

On ističe i da okolnosti sa kojima se suočava, ne samo Crna Gora, već i cijeli svijet, novija istorija ih ne poznaje.

"Skupština ne može i nije zastala sa radom. Od suštinske važnosti je da parlament obavlja zakonodavnu ulogu, imamo obavezu da obezbijedimo raspravu i usvajanje svih hitnih zakonskih prijedloga koje će omogućiti Vladi pravni osnov za sprovođenje rješenja, kako bi država prevazišla krizu. Zbog epidemije ipak nijesu moguća ,,normalna“ zasijedanja", naveo je Gvozdenović.

Na kritike opozicije da bi parlament morao da bude aktivniji, da se češće sastajete, Gvozdenović kaže da podaci pokazuju drugačije.

"Sjednice kolegijuma češće su nego u redovnim okolnostima, a predstavnici vlasti i opozicije aktivno iznose svoja viđenja i razmjenjuju informacije. Održali smo i dvije sjednice kolegijuma u proširenom sastavu", kaže Gvozdenović.

Već za ovu nedjelju, kako dodaje, zakazane su sjednice kolegijuma sa predstavnicima sindikata, zatim sa ekonomskim timom Vlade, a nakon toga biće organizovane i sa predstavnicima institucija nadležnih za turizam.

"Planiramo da u posljednjoj sedmici aprila organizujemo i plenarnu sjednicu, a dogovorili smo i sjednicu posvećenu premijerskom satu", naveo je Gvozdenović.

Osniva se Akademija DPS-a

Gvozdenović kaže da je imenovanjem na funkciju političkog direktora preuzeo dužnost održavanja kontinuiteta onoga što DPS čini naprednijim i efikasnijim od političke konkurencije.

"Imamo i vrlo precizne ideje da poboljšamo rad unutar partije. Uskoro ćemo osnovati Akademiju DPS-a kao posebnu organizacionu jedinicu, koja bi imala svrhu da kroz kombinovanje neformalnog teorijskog i praktičnog obrazovanja i tematske obuke doprinese daljem jačanju i razvoju vještina novih političkih lidera", naveo je Gvozdenović.

Kaže i da će biti unaprijeđen princip rada Izvršnog odbora, kao najvišeg izvršnog organa partije.

Planirano je i usavršavanje koncepta rada Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa.

"Mislim na ljude sa crnogorskih univerziteta i fakulteta koji se bave ovim pitanjima, ali i iz privatnog i javnog sektora, kao i na naše ljude koji ne žive u Crnoj Gori, a kompetentni su da govore na ovu temu. Ovako organizovani spremni smo da predložimo najefikasnija rješenja za sve buduće izazove, što nas čini nezaobilaznim, ali i poželjnim partnerom kako građanima tako i političkim subjektima sličnih programskih opredjeljanja iz zemlje i svijeta", zaključio je Gvozdenović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније