Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M. ]

10. 04. 2020. 08:20 >> 08:20

LALIČIĆ

Odbor kada se objavi termin zasijedanja Skupštine

Predsjednici skupštinskih odbora sačekaće da se objavi termin održavanja plenarnog zasijedanja, i prema tome ćemo se rukovoditi u zakazivanju sjednica radnih tijela. O tome smo već imali dogovor predsjednika odbora putem onlajn konferencije – kaže za Pobjedu Jovanka Laličić, predsjednica Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore.

 

Vladine izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kojima se omogućava isplata socijalnih davanja u izbornoj godini u slučaju ratnog i vanrednog stanja, kao i u slučaju epidemije ili pandemije zaraznih bolesti, već su proslijeđene na razmatranje Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, kao i Zakonodavnom odboru.

Na pitanje na koji način planira da organizuje sjednicu Zakonovnog odbora, Laličić je kazala da razmatra više opcija.

- Postoji mogućnost da organizujemo sjednicu Zakonodavnog odbora putem videokonferencijskog sistema ili da ja budem prisutna, a da uspostavim video vezu sa ostalim članovima, pa čak i da se održi sjednica u plenarnoj sali Skupštine. Nekoliko je varijanti za održavanje svih skupštinskih odbora neophodno – istakla je Laličić.

Ona je, na pitanje da li će na dnevnom redu biti samo Vladine izmjene ili i drugi prijedlozi koji su u skupštinskoj proceduri, istakla da će biti samo prijedlozi čije usvajanje je hitno u ovom trenutku zbog pandemije korona virusa.

Laličić je, na pitanje na koji će način Skupština zasijedati, kako bi se poštovale Vladine privremene mjere, da li će to biti onlajn ili ipak u plenarnoj sali, kazala da će o tome odlučiti kolegijum predsjednika Skupštine.

Kolegijum predsjednika Skupštine dogovorio je u srijedu da naredna sjednica bude održana do kraja aprila. Saopštio je da su stvoreni tehnički preduslovi da radna tijela zasijedaju putem videokonferencijskog sistema. Pred poslanicima biće Vladine izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, a većina je najavila podršku tom aktu. Dio opozicije najavio je amandmane na prijedlog

Sekulić: Odbor za ekonomiju naredne sedmice
Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće sjednicu naredne sedmice - najavio je predsjednik tog tijela, Predrag Sekulić tokom jučerašnje onlajn sjednice održane povodom organizacije sjednica odbora, kao i sjednice Skupštine Crne Gore koja bi trebalo da bude u toku aprila.

- Predsjednici odbora koji su naši poslanici, podnijeli su klubu izvještaj i planove daljih aktivnosti povodom korona virusa, ali i redovnih aktivnosti i tema iz nadležnosti skupštinskih odbora – objavio je poslanički klub DPS-a.

Klub poslanika saopštio je da ostaje aktivan u doprinošenju kreiranja mjera za sanaciju socio-ekonomskih posljedica novog korona virusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније