Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 04. 2020. 19:50 >> 19:48
10

DF

"Diskriminacija po osnovu nacionalne pripadnosti i u doba korone"

U Demokratskom frontu (DF) smatraju da policija postupa različito prema onima koji prekrše mjere NKT-a u zavisnosti od njihove nacionalne pripadnosti.

"Naime, u Vrelima Ribničkim i Tuzima, okupljanja koja su bila vršena protivno donešenim mjerama, ne samo da nisu sankcionisana, već su bila osnov za iskazivanje saosjećajnosti, za donošenje mjera kojima se pomaže na svaki način tamošnjem stanovništvu. Isto takvo okupljanje u Koritima kučkim, koje za razliku od prethodno pomenutih nije kao rezultat imalo prenošenje zaraze i bilo je manjeg obima, imalo je kao rezultat hapšenje osam momaka i njihovo odvođenje u Spuž. Rezultat koji je izostao u slučaju Vrela Ribničkih i Tuzi iako smo tamo imali zaražene a u Kučkim koritima nismo.", saopštilu su iz DF-a.

Prema njihovim riječima, jasno se uočava da odnos policije, sudstva i tužilaštva nije isti u slučaju Roma iz Vrela Ribničkih, Albanaca iz Tuzi i Srba iz Kuča.

"Dok su Romima i Albancima za neodgovornost koju su pokazali dodjeljivani paketi pomoći i u vezi sa tim korišćena svaka prilika da se prema njima iskaže saosjećajnost i solidarnost i pokaže humanost, prema Srbima, koji pritom nikoga nisu zarazili, sprovode se brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao posljednji kriminalci", kažu u DF-u.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније