Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi

04. 04. 2020. 10:02 >> 10:02

UPUTILE PARTIJE

Čestitke povodom Dana opštine Ulcinj

Opština Ulcinj danas obilježava prvu subotu aprila koju slavi kao Dan opštine. Stanovnicima Ulcinja čestitike su uputili predsjednik građanskog pokreta URA Dritan Abazović i predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

“Ovaj april različit je od svih koje vjekovne zidine našeg grada pamte. Ulice su puste, a domovi puni. U nesreći koja nas je zadesila ipak se budi nada da ćemo iz svega izaći mudriji i bolji. Zajedništvom i disciplinom pobijedićemo i ovu bitku. Ulcinj će opet biti onaj stari. Nasmijan i vedar grad, mediteranskog i kosmpolitskog duha”, saopštio je Abazović.

Nezavisno od pandemije korona virusa, kako kaže Abazović, Ulcinj je administrativno bio na istorijskom minimumu.

''Međutim, ovo nije trenutak za kritike već za zajedničko djelovanje. Zato svaka čast našim ljekarima, vatrogascima, komunalcima, službama javnog reda i mira, civilnom sektoru, medijima, ljudima iz biznisa i dobrotvorima... Neka zato ova prva subota aprila označi jedan novi početak. Onaj koji toliko dugo čekamo. Budimo dostojni svojih predaka i svoje istorije”, poručio je Abazovć.

Dodaje da “uz vjeru da će pandemija brzo prestati i normalan život kao proljećno sunce obasjati Ulcinj”, želi svim građankama i građanima Ulcinja puno zdravlja, sreće i mudrosti.

“A naše vrijeme tek dolazi”, zaključuje se u čestitki Abazovića.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković čestitao je, u svoje i u ime SNP, Dan opštine svim stanovnicima Ulcinja.

"Najjužniji crnogorski grad svoj praznik dočekuje u teškim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, kao i ostatak Crne Gore. Međutim, uvjereni smo da ćemo i ovu pošast zajedno prebroditi i nastaviti putem razvoja'', poručuje Joković.

Navodi da bogata istorija, nevjerovatni turistički potencijali, prirodne ljepote i kulturne vrijednosti su pretpostavke koje garantuju dinamičan napredak Ulcinja u budućem periodu.

''Ulcinj je danas omiljeno odredište brojnih turista iz čitavog svijeta, koji mu se uvijek rado vraćaju. Tome doprinosi tradicionalno gostoprimstvo naših Ulcinjana i moramo se potruditi da tako i ostane'', saopštio je Abazović.

Nakon prolaska krize, vrijeme pred nama moramo iskoristiti za ubrzani razvoj i napredak kako u turizmu, tako i u kulturi i poljoprivredi, na korist Ulcinja, ali i cijele Crne Gore", navodi se u čestitki predsjednika Jokovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније