Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M. ]

03. 04. 2020. 20:24 >> 20:22

DEMOKRATE

Rudnik uglja i EPCG da pomognu najugroženijima

Demokrate u Pljevljima pozvale su Rudnik uglja, Elektroprivredu koja upravlja Termoelektranom (TE) i lokalnu samoupravu da pomognu najugroženijim građanima tog grada u savladavanju posljedica od koronavirusa.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Opštne Pljevlja, Nikola Rovčanin, rekao je da je neophodno da se svi privrednici, organizacije i pojedinci koji to mogu, uključe u humanitarne aktivnosti i upute direktnu pomoć onima kojima je to potrebno.

“Veliki privredni subjekti kao što su Rudnik uglja i TE Pljevlja mnogo duguju ovom gradu i sada je trenutak da odriješe kesu. Sa druge strane, Opština Pljevlja mora pokazati partnerski odnos i pružiti ruku svim građanima”, naveo je Rovčanin u saopštenju.

Demokrate su pozvale Rudnik uglja da od 9,5 miliona dobiti iz prošle godine odvoji makar pet odsto za pomoć najugroženijim građanima Pljevalja i Opštoj bolnici.

“Pozivamo TE Pljevlja, kao finansijski moćnu kompaniju, da odvoji novac za nabavku neophodne medicinske opreme građanima i Opštoj bolnici, a Opštinu da isplati zakašnjele zarade radnicima Komunalnih usluga i Grijanja iz kreditnih sredstava”, kazao je Rovčanin.

On je pozvao i Vladu da isplati višemjesečna dugovanja radnicima Vektre Jakić, a da se potom ona namiri direktno od imovine te kompanije i vlasnika Dragana Brkovića, kako radnici ne bi krivicom države po godinu ili dvije čekali plate.

“Predlažemo da javna komunalna preduzeća razmotre umanjenje računa na ime komunalnih usluga ugroženim građanima 30 odsto i to za mart, april i maj”, dodao je Rovčanin.

Demokrate su predložile i da Opština Pljevlja subvencioniše račune za čistarinu najmanje 70 odsto svim preduzećima koji zbog mjera nadležnih organa nijesu obavljali djelatnost, kao i da se za ovu godinu oslobode plaćanja poreza na nepokretnost svi poljoprivredni proizvođači na teritoriji Opštine Pljevlja u cilju stimulacije.

“Predlažemo komunalnim preduzećima kojima je to potrebno, da u cilju očuvanja finansijske stabilnosti razmotre korišćenje povoljnih kreditnih linija, kako usljed očekivanog smanjenja prihoda ne bi trpjeli zaposleni i kvalitet usluga”, saopštio je Rovčanin.

Predlog Demokrata je i da Opština Pljevlja, lokalna preduzeća i ustanove u slučaju potrebe za obavljanjem privremenih i povremenih poslova, angažuju osobe koje su ostala bez posla zbog mjera vlade i to konobare, taksiste, prevoznike, zanatlije, građevinske i druge radnike.

Demokrate su pozvale sve kompanije u Pljevljima, Opštinu i komunalna preduzeća da kontinuirano doniraju Crvenom krstu hranu i osnovne životne namirnice jer je situacija alarmantna.

Takođe, pozvali su građane, privrednike i organizacije da materijalnu pomoć usmjeravaju direktno ugroženim porodicama, Crvenom krstu, Opštoj bolnici i Domu za stare.

“Apelujemo da sredstva ne uplaćuju Nacionalnom koordinacionom tijelu, jer sa tog računa nijedan građanin Pljevalja nije dobio niti jedan cent pomoći”, tvrdi Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније