Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 04. 2020. 19:10   >>  19:09 1

KABINET ĐUKANOVIĆA

"Imamo mnogo važnijih poslova od Dodika"

Iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića su Anteni M danas saopštili kako imaju mnogo važnijih poslova i da im pismo člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije među prioritetima, te da u ovoj fazi ne zaslužuje bilo kakav komentar, uz opasku da odgovor tim povodom treba tražiti u Sarajevu.

Regionalni mediji juče su objavili da je Dodik uputio pismo Đukanoviću, povodom njegove potvrde učešća na predstojećem obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici, u kom ga obavještava da poziv koji mu je uputio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije prošao njihovu unutrašnju proceduru.

Dodik je, u pismu, optužio Đukanovića i da se miješa u unutrašnja pitanja BiH.

Antena M je iz diplomatskih izvora u Sarajevu obaviještena da je poziv Džaferovica Đukanoviću upućen po istoj proceduri kao i drugim visokim zvanicama i da su, kao i on, potvrdili učešće prvi čovjek UN Antonio Gutereš, predsjednik EP David Sasoli, predsjednik Slovenije Borut Pahor i drugi.

Isti izvori tvrde da se Dodik nije i njima obraćao sličnim pismom.

Šefik Džaferović uputio je pismo sa svojim potpisom, kao član Predsjedništva BiH, a to znači da u tom slučaju nije potrebna saglasnost Predsjedništva, koje ne upućuje poziv kao organ, što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније