Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M. ]

29. 03. 2020. 11:59   >>  11:57 1

SNP

Formirati komisiju za kontrolu raspodjele prikupljenog novca

Socijalistička narodna partija (SNP) predložila je formiranje komisije koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), koji se donira za borbu protiv koronavirusa.

 

U SNP-u smatraju da veliki broj donacija humanih ljudi, institucija i kompanija u državi i inostranstvu ne smije biti zloupotrijebljen, već da trošenje miliona eura prikupljenih u cilju borbe protiv koronavirusa mora završiti na pravom mjestu, uz najveći mogući stepen transparetnosti i kontrole.

"Predlažemo da se hitno formira komisija koja će biti sastavljena od osam članova i to po dva ekonomska stručnjaka i humanitarna radnika i po dva predstavnika vlasti i opozicije, koja bi kontrolisala kretanje novca sa centralnog računa NKT-a na kojem se nalazi cjelokupni iznos doniranih sredstava", kazali su iz SNP-a.

Iz te stranke su, navodeći da očekuju da će broj donacija u narednim danima biti povećan, apelovali na Vladu da formiranjem komisije koja bi imala uvid u kretanje novca, obezbijedi pravo građana da znaju da li dolazi do poštene preraspodjele pomoći.

Iz SNP-a su apelovali da se novac ravnomjerno raspoređuju na teritoriji čitave Crne Gore i da se odmah pomognu bolnice i domovi zdravlja u sjevernom regionu države.

"Važno je da sve transakcije budu javne, a svako kršenje zakona i nedomaćinsko trošenje sredstava i potencijalni pokušaj korišćenja pomoći u nemoralne svrhe, da bude spriječen i procesuiran", kazali su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније