Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

16. 03. 2020. 11:29 >> 13:09
16

EK O TIVTU

Bojkot izbora nije održivo rješenje

Napori da se poveća transparentnost rada Državne izborne komisije (DIK), profesionalnost i nepristrasnost treba da budu pojačani, u skladu sa preporukama OEBS-a/ODIHR-a, saopšteno je iz Evropske komisije.

Komentarišući izbor novog predsjednika DIK-a, koji su problematizovali predstavnici opozicionih stranaka, iz EK su naglasili da je izbor prvog čovjeka Državne izborne komisije formalni preduslov za zakonitost rada DIK-a u izbornom periodu.

"Pored predsjednika, generalni sekretar i članovi DIK-a iz parlamentarnih političkih partija i civilnog društva imaju ključnu ulogu u njegovom funkcionisanju. Napori da se poveća transparentnost rada DIK-a, profesionalnost i nepristrasnost treba da budu pojačani, u skladu sa preporukama OEBS-a/ODIHR-a", saopšeno je iz pres službe Evropske komisije.

Na pitanje našeg dopsinika iz Brisela za komentar o odluci većeg dijela opozicije da bojkotuje lokalne izbore u Tivtu i kako će to uticati na dijalog, iz EK su ponovili da bojkot nije održivo rješenje:

"Kao što smo i ranije kazali, bojkot izbora ili rada Parlamenta nije održivo rješenje. Međupartijski dijalog ka konsenzusu o zajedničkom nacionalnom minimumu koji se odnosi na EU agendu zemlje ključ je za napredak Crne Gore na putu ka EU.", saopštili su iz EK.

Odluku da ne izađu na tivatske izbore donijeli su Demokratski front, Demokrate, URA, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora.

Ivan Mijanović, TVCG

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније