Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dnevne novine [ Objavila: M.L.B. ]

16. 03. 2020. 07:09 >> 07:08
9

DIK

Još nije razmatrano odlaganje izbora u Tivtu

Državna izborna komisija još uvijek nije raspravljala o mogućnosti odlaganja lokalnih izbora u Tivtu, zbog privremenih mjera koje je Vlada uvela u Crnoj Gori zbog zaštite od unošenja korona virusa u našu državu, saopšteno je Dnevnim novinama u DIK-u.

“Državna izborna komisija je imala sastanak u petak, ali nije bilo riječi o odlaganju izbora u Tivtu. Naravno, ako za to bude potrebe DIK će se odmah sastati, ali, za sada, nema takve inicijative”, rečeno je u Državnoj izbornoj komisiji.

Predsjednica Opštinske izborne komisije Tivta Marija Sijerković kaže da, u ovom trenutku, Opštinska izborna komisija radi u punom kapacitetu.

“Eventualno odlaganje izbora nije u našoj nadležnosti i mi o tome i ne razmišljamo,” kazala je Sijerković Dnevnim novinama.

Po crnogorskom Ustavu izbori se odlažu samo u slučaju vanrednog stanja koje u Crnoj Gori još nije uvedeno, a pitanje je da li će ga uopšte i biti.

Istina, sam dan izbora u jednoj maloj sredini kao što je Tivat sam po sebi nije problematičan. Čin glasanja se ne mora karakterisati kao javno okupljanje i moguće ga je organizovati na razne načine, kako bi na biračkim mjestima, u istom trenutku, bio što manji broj birača.

Problem su predizborni skupovi. Privremene mjere zabranjuju javna okupljanja, što predizborni skupovi, u svakom slučaju jesu. Veliki broj političkih partija, ne samo u Tivtu, odustao je ovih dana od organizovanja skupova na kojima bi se okupio veliki broj građana. To je učinila i Mitropolija crnogorsko primorska sa litijama, koje već sinoć nakon skoro tri mjeseca prvi put nijesu održane.

Opštinska izborna komisija Tivat potvrdila je i zvanično proglasila svih sedam podnijetih izbornih listi. To su DPS, SD, HGI i SDP, grupe građana „Narod pobjeđuje”, Bokeški forum i „Goran Božović časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Sijerković je najavila da će žrijebanje za utvrđivanje redosljeda na zbirnoj izbornoj listi biti obavljeno 18. marta.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније