Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 03. 2020. 14:53 >> 15:02
10

PISMO DANILOVIĆA

Traži od ambasadora da pomognu Brkoviću

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je u pismu ambasadorima Velike Britanije, Amerike i Evropske unije u Crnoj Gori, zatražio da pomognu Milivoju Brkoviću iz Podgorice koji je u pritvoru 30 dana zbog širenja lažnih vijesti o prisustvu koronavirusa u Crnoj Gori.

 

"Jedan običan čovjek, mladić, Milivoje Brković iz Podgorice otjeran je u zatvor bez dokazane krivice, pritvoren je iz političkog revanšizma, iz osvete onih koji snagom državnog aparata i državne sile progone svakoga ko se drzne da javno pokaže nedostatak straha. Da cijeli slučaj bude jadniji Brković je pritvoren na trideset dana zbog navodnog širenja lažnih vijesti u vezi oboljelih od Korana virusa u Crnoj Gori. Za sada je on jedini čovjek koji je tim povodom strpan u zatvor", navodi Danilović u pismu. 

On je kazao da stotine statusa na društvenim mrežama sličnog sadržaja, samo kod nas, nije zavrijedjelo da ljudi budu saslušani, niti pozvani na odgovornost.

"Očekujemo od vas, ne da se zauzmete za jednu političku opciju, ili da protežirate bezakonje, ne očekujemo da naredite našim vlastodršcima, ali očekujemo da pomognete jednom čovjeku, nezaposlenom, obespravljenom i utamničenom, koji je rođen u isto vrijeme kada i ova vlast, da pomognete pravdi i tako svakome od nas koji traže samo da zakon važi jednako za sve. Taj čovjek je važniji od svega svojim najbližima, važan je svojim prijateljima, važan je Crnoj Gori jer se na njegovom slučaju neskriveno ogleda sistem vrijednosti koji bi naša država morala dijeliti sa vašim državama. Ili ćemo mi početi da ličimo na vas ili ćete vi na nas, a ni jedna sličnost neće biti slučajna - na vama je izbor", napisao je Danilović ambasadorima.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније