Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

11. 03. 2020. 20:49 >> 20:46
2

BRAJOVIĆ

SD je čuvar političke stabilnosti

Socijaldemokrate (SD) su čuvar političke stabilnosti i ta partija vodi politiku koja ljude ne dijeli, već spaja, istakao je njen predsjednik Ivan Brajović.

On je, na konvenciji Socijaldemokrata Bijelog Polja, istakao da je SD od osnivanja, a ljudi koji čine tu partiju od početka svog političkog djelovanja, vodio politiku koja ljude ne dijeli, već spaja.

“Socijaldemokrate su čuvar političke stabilnosti i partija koja je, glasovima svoja dva poslanika, obezbijedila da Crna Gora ostane na evropskom putu”, rekao je Brajović.

Kako je naveo, i u mnogo težim vremenima znali su da stanu u odbranu one Crne Gore koju su tada "sanjali", Crne Gore koja ne poznaje podjele, osim na dobre i loše ljude.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović rekao je da je Crna Gora kroz istoriju opstajala zahvaljujući principima solidarnosti i socijalne pravde, vrijednostima koje su i danas jednako potrebne crnogorskom društvu.

„Mi smo svjesni da naše društvo mora više da stvara, ali i da pravednije dijeli stvoreno“, ocijenio je Šehović.

On je istakao da je Crnoj Gori potrebna partija moderne, a ne radikalne, ekstremne ljevice.

„Upravo takve su Socijaldemokrate, koje vode realnu i balansiranu ljevičarsku politiku, politiku kontinuiteta i progresa, a ne politiku ispraznog populizma i demagogije“, kazao je Šehović.

Član Predsjedništva SD-a, Nermin Bećirović, rekao je da nikada u skorijoj istoriji, Bijelom Polju, Crnoj Gori i društvu uopšte nije bila potrebnija socijaldemokratija.

„Zato s ovog mjesta želim da pošaljemo poruku da će Socijaldemokrate i ovog puta stati u odbranu
istinskih i pravih vrijednosti, kao što smo to znali u mnogim teškim vremenima za koja smo mislili da su iza nas“, kazao je Bećirović.

Predsjednica OO SD Bijelog Polja, Mevlida Gusinjac, rekla je da je taj odbor kada je osnovan imao šest mjesnih odbora.

„Sada se možemo pohvaliti da imamo 19 mjesnih organizacija i mnogo više članova i simpatizera“, kazala je Gusinjac.

Ona je istakla da je Bijelo Polje uvijek čvrsto stajalo uz vrijednosti građanske, multinacionalne i multivjerske Crne Gore.

„Tako će biti i ubuduće, jer će podrška Socijaldemokratama, kao partiji koja se snažno zalaže za upravo te vrijednosti, nastaviti da kontinuirano raste u našem gradu“, zaključila je Gusinjac.

Kongres Socijaldemokrata biće održan 30. maja ove godine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније