Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 03. 2020. 08:49 >> 20:49

GRUBIŠIĆ U ROŽAJAMA

Proširenje EU visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja

Proširenje Evropske unije je visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja EU kazao je ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Grubišić, koji je boravio u radnoj posjeti Rožajama, sastao se danas sa predsjednikom te lokalne samouprave Rahmanom Husovićem.

"U uvodnom dijelu susreta pohvalio kvalitetne odnose Hrvatske i Crne Gore naglašavajući da je proširenje Evropske unije visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja Unijom", saopšteno je iz Opštine Rožaje.

Predsjednik Husović je, kkao se dodaje u saopštenju, upoznao Grubišića sa aktuelnim društveno-ekonomskim prilikama u Rožajama i predstavio započete i najavljene razvojne projekte iz oblasti turizma i unapređenja putne infrastrukture koji su dio Vladinih ulaganja.

Husović i Grubišić, kako se navodi, razgovarali su i o potencijalnim oblicima saradnje između Rožaja i hrvatskih gradova u oblasti infrastrukture i očuvanja životne sredine.

"Sagovornici su na kraju razgovora razmijenili stavove o aktuelnim političkim temama u dvije zemlje", navodi se u saopštenju.

Grubišić je danas posjetio i Gimnaziju “30 septembar” gdje je održao učenicima predavanje o hrvatskom Programu predsjedavanja Savjetom Evrope.

"On je tom prilikom kazao da Program ima četiri glavne oblasti - Evropa koja se razvija, Evropa koja spaja, Evropa koja štiti i Uticajna Evropa. Gimnaziju '30. septembar' ambasador je odabrao da posjeti zato što su njeni đaci pokazali, kako je objasnio, veliki nivo znanja i kolektivnog duha u toku učešća na kvizu 'Eumetrija'", zaključuje se u saopštenju Opštine Rožaje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније