Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

10. 03. 2020. 17:27   >>  17:24 1

IZBORI U TIVTU

"Učešće opozicije bi obesmislilo potrebu reforme"

Učešće opozicije na izborima u Tivtu dalo bi legitimitet aktuelnim vlastima i obesmislilo potrebu da se radi na izmjenama izbornog zakonodavstva, ocijenio je politički analitičar Dragiša Janjušević.

On je rekao da bi to obesmislilo i svu kritičku kampanju u vezi sa zloupotrebom državnih institucija, resursa i svega ostalog što je opozicija spočitavala aktuelnim vlastima.


„Napuštanje Odbora koji je predviđao intervencije u izmjeni izbornog zakonodavstva uticalo je na to da se opozicione partije odluče na bojkot lokalnih izbora u Tivtu“, kazao je Janjušević agenciji MINA.

On je dodao da je aktuelna problematika u vezi sa Zakonom o vjerskim slobodama dodatno zakomplikovala, kako je naveo, ionako komplikovanu situaciju.

Janjušević je ocijenio da bi, u slučaju pobjede Demokratske partije socijalista, to značilo konsolidaciju te stranke.

“Ali i poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da sistem u Crnoj Gori funkcioniše, a da se opozicija ljuti zbog gubitka izbora na kojima učestvuje”, rekao je Janjušević.

Govoreći o mogućem izlasku Socijaldemokratske partije (SDP) na izbore u Tivtu, Janjušević je rekao da je očigledno da ta partija pokušava da napravi zaokret u svom političkom djelovanju.

„To je signal da SDP, po svemu sudeći, pruža ruku aktuelnim vlastima kao budući koalicioni partner. Ostaje da se vidi da li je to trenutni politički manevar “, ocijenio je Janjušević.

Lokalni izbori u Tivtu zakazani su za 5. april, a većina opozicionih partija je odlučila da ih bojkotuje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније