Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 03. 2020. 15:50 >> 17:42
24

DF POZIVA

"Svi koji vole crkvu da se distanciraju od DPS-a, SDP-a i SD-a"

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović poručio je da svi oni koji vole i poštuju svoju crkvu, a koji su podržavali Demokratsku partiju socijalista (DPS), Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Socijaldemokrate (SD) treba da se, kako je kazao, distanciraju od "tih prevaziđenih politika koje bi da prave partijske crkve".

Zogović je reagovao na stavove počasnog predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića koje je iznio sinoć na Javnom servisu.

"Ne može se u isto vrijeme braniti Crkva od Đuknovića i davati podrška Đukanoviću, Brajoviću i Krivokapiću koji bi da otmu tu istu crkvu koju branimo od njihove sulude politike", poručio je Zogović.

To je, kaže, stvar morala, etike i mentalne higijene.

"Mrtva očajnička trka između Ivana i Ranka ko će grđe da udari na svetinje. Takmičenje u antipravoslavlju i srbofobiji pod lažnom zavjesom odbrane države. Odbrane od njenih građana. Gubitak kompasa, poimanje države kao feuda koji pripada njima a ne narodu. Demonstracija netrpeljivosti, neprijateljstva i mržnje prema tradicionalnoj Crnoj Gori i svim njenim vrijednostima. Brutalni izraz onog najgoreg što egzistira javnom životom. Satkanog od istorijskog falsifikata spakovanog u slameni šešir, radi širenja lažnih vijesti", navodi se u saopštenju.

Poslanik DF-a dodaje da rukovodstvo SDP-a, ako, kako je kazao, zaista želi nešto dobro Crnoj Gori, mora da se odrekne "barijera i međaša koje im je postavio Ranko Krivokapić i koje, sada slijepo slijedi Ivan Brajović i njegov SD".

"Ako žele da politički prežive. Ili će jednostavno priznati da su i oni kao i njihov politički otac Krivokapić spremni da do kraja drže kesu DPS-u. Pristajući da dijele sudbinu odlazećeg režima. Što je očigledno cilj Krivokapića, ako on nije predsjednik ni SDP ne treba da politički preživi. Stvar izbora i političke emancipacije", kazao je Zogović.

On ocjenuje da je, kako je kazao, tim politikama vrijeme isteklo.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније