Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

09. 03. 2020. 09:51   >>  09:50 34

SAVKOVIĆ VUKČEVIĆ

SPC djeluje kao instrument velikosrpskog nacionalizma

Odbranila je Crna Gora svoju građansku orjentaciju i u mnogo težim vremenima pa će odoljeti i najnovijim nasrtajima na tu temeljnu vrijednost našeg društva, poručila je poslanica DPS-a Nela Savković Vukčević.

Ona je komentarisala snimak koji je objavio Portal CdM, sa jednog od skupova, gdje sveštenik Radomir Nikčević traži novac od vjernika za farbanje trobojki. Na snimku se pominje vladika Longin, pa se vjerovatno radi o skupu u SAD, gdje služi Longin.

“Snimak koji se pojavio u javnosti a na kojem svještenik Srpske pravoslavne crkve, po svemu sudeći protojerej stavrofor Radomir Nikčević, prikuplja novac za nastavak djelovanja po Crnoj Gori, u potpunosti je potvrdio da SPC stoji iza akcije iscrtavanja trobojki po javnim površinama”, navodi Savković Vukčević.

Ona ističe da je svještenik to u snimku otvoreno i saopštio.

“Ovom akcijom Srpske pravoslavne crkve se ne samo narušavaju javne površine, već se i direktno krši zakon. Dakle, umjesto prvobitne priče da je u pitanju nekakva „spontana reakcija“ građana, Nikčević je potvrdio da je riječ o dobro isplaniranoj i koordiniranoj subverzivnoj akciji sa ciljem pokušaja daljeg posrbljavanja Crne Gore od strane Srpske pravoslavne crkve”, poručila je Savković Vukčević.

Ona kaže da je na taj način potvrđeno da SPC djeluje kao instrument velikosrpskog nacionalizma, te da je priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti samo izgovor kojim SPC manipuliše građanima.

“Ipak, ono što bi svi oni koji učestvuju u ovim akcijama trebalo da znaju jeste, da od njihovog nauma Crnu Goru brane njene institucije i njeni građani koji zahvaljujući svojoj mudrosti ne nasijedaju na provokacije čiji je cilj narušavanje multietnickog i multikonfesionalnog sklada”, zaključila je Savković Vukčević.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније