Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila:M.M. ]

08. 03. 2020. 09:26   >>  09:22 9

ODLUKA ODBORA STRANKE

URA bojkotuje izbore u Tivtu

Građanski pokret URA neće učestvovati na izborima u Tivtu koji će biti održani 5. aprila, odlučeno je na sjednici tivatskog Odbora te stranke.

Oni su pozvali opoziciju da "prestanu sa davanjem legitimiteta kriminalu, krađi i korupciji na izborima u Crnoj Gori".

URA neće učestvovati na izborima u Tivtu zbog, kako su kazali, uslovi za slobodne, demokratske fer i slobodne izbore ne postoje ni u tom gradu ni na državnom nivou.

Iz te stranke su podsjetili da je ranije Predsjedništvo Građanskog pokreta URA odboru u Tivtu sugerisalo da se na lokalne izbore ne izlazi jer uslovi za to ne postoje i gori su od onih koji su bili 2016. godine, na prethodnim izborima.

„Kao decentralizovana partija ostavili smo krajnju odluku našem lokalnom odboru u Tivtu i oni su odlučili da ne izlaze na izbore. Imaju našu potpunu podršku za takav potez“, naveli su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da je u lokalnog odbora URA u Tivtu zaključeno da bojkotuju izbore jer ne žele da daju legitimitet krađi i prevarama vladajućih partija na lokalu.

Ocjenjuje se da su uslovi za održavanje izbora su mnogo gori u odnosu na 2016. godinu, jer se u javnosti pojavilo bezbroj afera koje potpuno delegitimišu vladajuće partije na lokalu i u državi.

"Bez epiloga takvih afera u Crnoj Gori nema slobodnih izbora i ne treba im davati legitimitet. Izborno zakonodavstvo nije unaprijeđeno, a većina institucija koje trebaju da nadgledaju i sprovode izborni proces (ASK, Državna izborna komisija, Vrhovno državno tužilaštvo), trenutno su u v.d. stanja“, smatraju u tivatskom Odboru Građanskog pokreta URA.

URA, kako su rekli, čvrsto drži prncipe, zbog toga i poštuju Sporazum za budućnost koji su potpisali pred građanima, a koji je "zaboravljen od većine opozicionih partija".

Oni su kazali da je URAjedina partija koja je u potpunosti ostala u bojkotu državnog parlamenta, pa nema nikakav problem da bude i jedini koji će bojkotovati izbore u Tivtu.

"Treba da se izborimo za fer i demokratske opšte izbore, dakle na svim nivoima u jednom danu i temeljnu reformu izbornog zakonodavstva. Davanjem legitimiteta ovakvim izbornim procesima u režiji DPS-a i njegovih satelita aminujemo krađu, lopovluk, kriminal i korupciju kao zvaničnu državnu politiku“, istakli su iz Građanskog pokreta URA.

U toj stranci su, kako su naveli, svjesni da bojkot ne može dati rezultate ako u njemu ne učestvuju sve relevantne opozicione grupacije.

Iz Građanskog pokreta URA su poručili da im, ukoliko kolege iz opozicije odluče da nastupe na izborima u Tivtu, oni neće praviti opstrukcije i nećemo voditi kampanju aktivnog bojkota.

Kako su kazali prepustiće njihovim simpatizerima i članovima da procijene da li će izaći na izbore i podržati neku građansku opciju ili će bojkotovati izbore.

"One kolege iz opozicije koje odluče da nastupe na izborima preuzimaju na sebe odgovornost za njihov ishod i sudbinu dalje borbe oko temeljne reforme izbornog zakondavstva", zaključili su iz Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније