Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

07. 03. 2020. 14:14 >> 14:11
2

OPŠTINSKE KONVENCIJE

Resori kojima rukovodi SD postižu konkretne rezultate

U resorima kojima rukovode Socijaldemokrate se vrijedno radi i postižu se konkretni i mjerljivi rezultati, za dobro svih, a posebno mladih ljudi u Crnoj Gori. U prosvjeti i zdravstvu su povećane zarade i započete najveće investicije do sada, a parlament Crne Gore je jedan od najtransparentnijih u regionu, poruke su sa izbornih konvencija Socijaldemokrata u Tuzima, Golubovcima i Andrijevici, na kojima su izabrani delegati za predstojeći Kongres partije, kao i kandidati za članove novog Glavnog odbora.

U Parlamentu Crne Gore, kako je istaknuto u saopštenju SD-a, donijeti su brojni izuzetno važni zakoni od kojih su neki u fiokama čekali i po više godina.

"Naš rad je prepoznat od svih relevantnih međunarodnih subjekata. Donešeni su brojni zakoni od vitalnog značaja za Crnu Goru. Nijedan zakon ne čeka duže na usvajanje, a parlament mnogo efikasnije funkcioniše. Unaprijedili smo i međunarodnu saradnju koja je zaista na zavidnom nivou", istakao je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović.

On je podsjetio da su za vrijeme njegovog predsjedavanja parlamentom ratifikovan Sporazum o pristupanju NATO-u i stavljene su van snage odluke tzv. "Podgoričke skupštine".

Potpredsjednik partije Damir Šehović, istakao je da je u Ministarstvu prosvjete kojim rukovodi, pokrenut najveći investicioni ciklus u obrazovnu infrastrukturu do sada.

"Izgrađene su brojne nove škole i vrtići, a rekonstruisano je preko 200 postojećih. Jedina smo država koja je uvela besplatne studije svim studentima državnog Univerziteta. Osnovali smo Fond za kvalitet i talente iz kojeg se svake
godine nagrađujemo oko 500 najboljih učenika i nastavnika", rekao je Šehović.

On je istakao da je posebno zadovoljan što su u Vladi pronašli način da stvore pretpostavke za povećanje zarada prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, čime je stavljen pečat na ova dva za građane najvažnija resora.

"Zadovoljni postignutim svakako jesmo, ali smo i odlučni da sa još više entuzijazma otvaramo perspektivu za sve, a
naročito za mlade ljude", zaključio je Šehović.

Član Predsjedništva Socijaldemokrata i predsjednik Odbora Glavnog grada Đorđe Suhih, osvrćući se na rezultate u sektoru zdravstva, rekao je da su napravljeni značajni iskoraci u ovoj oblasti.

"Imamo značajne investicije u zdravstvenu opremu, infrastrukturu, sistem se modernizovao, dodijeljen je veliki broj specijalizacija i subspecijalizacija, a napredak našeg zdravstvenog sistema registrovan je i na rang listi Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (ECHI), gdje je Crna Gora, sa 34. mjesta dospjela na 23", istakao je Suhih.

Sva tri odbora, kako se napominje u saopštenju SD-a, jednoglasno su dala podršku Ivanu Brajoviću za još jedan mandat na mjestu predsjednika Socijaldemokrata, a Damiru Šehoviću i Miću Orlandiću na mjestima potpredsjednika. Kongres Socijaldemokrata će se održati 30. maja 2020. godine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније