Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2020. 17:23 >> 17:22
1

ZIROJEVIĆ

"Svaka im je istina ovakva"

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore, Nikola Zirojević, saopštio je da je poljednju neistinu SDP-a potpisala je predsjednica te partije Draginja Vuksanović Stanković. Ona je danas poručila da koalicija DPS-SD-BS-HGI "bježi od rasprave o Rezoluciji o zaštiti Aerodroma".

"Prvo, predsjednica navedene partijice konstatuje da je u pitanju “Rezolucija o zaštiti Aerodroma”. Čudno je da predsjednica ne zna kako se naziva Rezolucija koju je i ona potpisala. Naime, nije Rezolucija o zaštiti nego Rezolucija o očuvanju aerodroma. Druga, što je još važnije, klasična neistina je konstatacija da “Posebno je porazna činjenica da predsjednik Skupštine i SD Ivan Brajović nema baš nikakvog političkog autoriteta da ovaj naš prijedlog, za koji se navodno zalaže, stavi na dnevni red Skupštine kojom predsjedava”", navodi se u reagovanju Zirojevića koji je u prilogu dostavio saziv za sjednicu Skupštine za 20. decembar prošle godine , koji je potpisao upravo predsjednik Skupštine, a gdje predlaže da se na dnevni red stavi upravo Predlog Rezolucije o očuvanju aeroroma.

"Što bi narod rekao, svaka im je istina ovakva", poručuje portparol SD-a.

Naglašavaju da su Socijaldemokrate jedina partija koja se na ozbiljan, stručan i argumentovan način sve vrijeme od javne rasprave u avgustu 2018. godine bavila pitanjem potrebe daljeg unapređenja performansi aerodroma i činjenično ukazivala na manjkavosti koncesionog modela i koja je ponudila konkretan model da aerodromi, kojima upravlja država, sami uzmu kredit bez državnih garancija i da shodno neophodnom poboljšanju poslovnih performansi ostvaruju na stotine i stotine miliona profita u narednih trideset godina.

"I to nijesmo radili kao što to neki sad rade zbog mučnih pokušaja da dostignu cenzus u Tivtu, nego zato što tu priču principijelno zagovaramo još od aprila 2003. godine, od preuzimanja Aerodroma na upravljanje od strane države, kada su Aerodromi u Podgorici i Tivtu, nakon višegodišnjih pregovora, preuzeti od srbijanske kompanije JAT i postali vlasništvo Vlade Crne Gore", zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније