Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2020. 15:15 >> 15:14
1

U 2020.

Planirano donošenje gotovo 50 zakona

Programom pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) za period 2020–2022. planirano je donošenje 491 propisa, od čega 97 zakona, kako bi se održao korak sa pravnom tekovinom EU, koja se u kontinuitetu mijenja i razvija, kazao je zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak.

On je, na skupštinskom Odboru za evropske integracije, predstavio PPCG koji je Vlada usvojila u februaru, podsjetivši da taj strateški dokument obuhvata 33 pregovaračka poglavlja u tabelarnom prikazu, kao i da je njegovo inoviranje potrebno na godišnjem nivou.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Mradk je pojasnio da PPCG uključuje nacionalne propise koje je potrebno uskladiti sa EU zakonodavstvom i propise koji su u direktnoj vezi sa pregovorima o pristupanju, odnosno zadatim mjerilima u datim poglavljima.

"PPCG-om 2020–2022. planirano je donošenje 491 propisa, od čega 97 zakona, 278 podzakonskih akata i 116 strateških dokumenata. Za 2020. godinu planirano je utvrđivanje 48 zakona i usvajanje 178 podzakonskih akata, odnosno 56 strateških dokumenata. Plan jačanja administrativnih kapaciteta obuhvata zbirno podatke preraspodjele posla, mobilnosti unutar organa javne uprave, kao i nova zapošljavanja. Po tom osnovu planirano je ukupno angažovanje 442 službenika, od čega 267 u 2020. godini", naveo je Mrdak.

On je pozdravio zainteresovanost Odbora za PPCG, ukazavši na važnost tog skupštinskog tijela za rad Skupštine Crne Gore, odnosno njenu ulogu u procesu pregovora, imajući u vidu da je PPCG-om predviđeno donošenje značajnog broja zakonskih propisa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније