Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

04. 03. 2020. 15:01 >> 15:01

VUČINOVIĆ - RAJNKE

Sve vjerske zajedince moraju imati izjednačena prava

Sve vjerske zajedince u Crnoj Gori moraju imati izjednačena prava, svojstveno svim uređenim demokratijama, izjavila je ministarka bez portfelja Marija Vučinović tokom susreta sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz Vlade, Vučinović i Rajnke razgovarale su o aktuelnim društveno političkim temama u zemlji, o ostvarenim rezultatima kao i ispunjavanju daljih obaveza Crne Gore na putu ka EU.

Tokom susreta, razgovarano je i o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i aktuelnim protestima u organizaciji SPC u Crnoj Gori.

"Svakako da u demokratskoj državi Crnoj Gori, svaki građanin ili grupa građana imaju legitimno pravo da svoje nezadovoljstvo izraze protestom, ali na način da time ne ugrožavaju ili narušavaju prava i slobode drugih građana. Poruke koje se šalju sa protesta nijesu dobar put u rješavanju problema", naglasila je Vučinović i dodala da sva pitanja treba rješavati dijalogom u okviru instutucija sistema.

Vučinović je ukazala i na značaj SAD-a koje svojom odgovornom i partnerskom politikom daju snažan doprinos i podršku Crnoj Gori kroz članstvo u NATO, ali i u procesu priključenja EU.

Takođe, ministarka je upoznala ambasadorku Rajnke sa svim aktivnostima koje sprovodi Kabinet bez portfelja.

Ambasadorka Rajnke je naglasila da će Kabinet kojim rukovodi ministarka Vučinović i Vlada Crne Gore imati u SAD pouzdanog partnera za podršku i saradnju.

U tom pravcu sagovornice su saglasne da će dvije zemlje i ubuduće raditi na dodatnom jačanju bilateralne saradnje, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније