Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 03. 2020. 11:43   >>  11:50 5

GUERINI SA MARKOVIĆEM

"Dijalog ne smiju ometati miješanja sa strane"

Italija vjeruje u demokratska rješenja Crne Gore vezana za aktuelna dešavanja u vezi sa usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Dijalogu i demokratskom odlučivanju ne smiju da smetaju nikakva miješanja sa strane, kazao je ministar odbrane Italije Lorenco Guerini na sastanku sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

 

Marković i Guerini su saglasni da  Crna Gora i Republika Italija kao prijateljske zemlje i saveznici u NATO-u dijele vrijednosti današnje Evrope i smatraju da je integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju uslov stabilnosti ovog regiona i Evrope u cjelini.

“Premijer je konstatovao da su Crna Gora i njene institucije sposobne da na demokratski način prevaziđu sve izazove”, saopšteno je iz Vlade.

Ministar Guerini je rekao da Italija pridaje veliku pažnju hibridnom djelovanju trećih strana koje bi mogle štetno uticati u zemljama saveznicama i zemljama ovog regiona uopšte.

„Italija vjeruje u demokratska rješenja za procese koji su aktuelni u Crnoj Gori. Dijalogu i demokratskom odlučivanju ne smiju da smetaju nikakva miješanja sa strane“ , kazao je ministar Guerini.

Na sastanku su konstatovani odlični bilateralni odnosi dviju država, posebno u ekonomskoj sferi.

“ Odlična saradnja u oblasti odbrane je krunisano školovanjem naših oficira u italijanskim vojnim akademijama i zajedničkim italijansko-grčkim patrolama u okviru čuvanja crnogorskog neba”, zaključeno je u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније