Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Antena M; Objavila: M.M. ]

03. 03. 2020. 10:58   >>  11:05 10

VUJOVIĆ OCJENJUJE

"Izbori u Tivtu biće test uticaja litija"

Politički analitičar Zlatko Vujović očekuje da će najveći dio opozicije izaći na izbore u Tivtu. Izbori u tom gradu biće, smatra, test da li su i koliko protestne litije, koje organizuje SPC, uticale na poziciju DPS-a u Crnoj Gori.

"Smatram da ćemo imati razlilčit pristup. Najveći dio opozicije će, makar je tako za očekivati, izaći na izbore. Naročito će to učiniti dio opozicije koji podržava litije, očekujući da će upravo ta podrška moći da se kapitalizuje i da ostvare bolji rezultat nego što bi bilo za očekivati da litija nije bilo", navodi Vujović.

Vujović navodi da će dio opozicije podržati bojkot izbora u Tivtu.

"Sa druge strane, naravno da će neki politički akteri biti za bojkot, ali smatram da bojkot, u ovom trenutku, apsolutno nije realan jer najveći dio opozicije očekuje da može ostvariti bolji rezultat i eventualno preuzeti upravljanje u Tivatu", kaže Vujović.

Izbori u Tivtu pvi su nakon početka protestnih litija SPC-a, u vezi sa tim Vujovic navodi da će oni biti svojevrstan test da li je to značajnije uticalo na poziciju DPS-a u Crnoj Gori.

"Opština Tivat nije baš reprezentativan primjer onoga što se dešava na nivou Crne Gore, ali svakako će izbori u tom gradu biti jedan od indikatora procjene uticaja protestnih litija na politička dešavanja i podršku koju birači daju određenim političkim partijama", ocijenio je Vujović.

Pogrešno je, navodi, opoziciju posmatrati kao jedinstven organizam. Opozicija u Crnoj Gori je, kaže Vujović, raznorodna i njena programska orjentacija je prilično daleka. Jedino ih, smatra, može objediniti želja za promjenom vlasti.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније