Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rts.rs ]

29. 02. 2020. 09:53   >>  09:52 22

VUČIĆ ĐUKANOVIĆU

"Nekima je politika da optuže Srbiju za sve"

Komentarišući izjavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za Rojters da Srbija i Rusija potkopavaju nezavisnost Crne Gore, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je to nije istina.

"Nesumnjivo je da će Amerikanci uvijek ići protiv SPC jer misle da Rusija ima uticaj na našu crkvu. Evropljani će se praviti nevješti i tražiće što manje priče o etnicitetu, srpskom narodu. Nemaju odgovor jedino na moje pitanje za sve njih: ne tražimo veliku Srbiju, tražimo da Srbi imaju ona prava koja su zagarantovana svim drugim građanima koji pripadaju nacijama manjim u odnosu na većinsku, tražimo da Srbi imaju prava kakva imaju Albanci u Sjevernoj Makedoniji. Mislim da je to u skladu sa najvišim svjetskim standardima. Podrška našem narodu je normalna", navodi predsjednik Srbije.

Dodajući da svaku noć pogleda sve večernje dnevnike svih zemalja u regionu i okruženju, Vučić je rekao da se u njima može vidjeti "strašna podrška obespravljenom crnogorskom narodu u Srbiji".

"Zamislite, otprilike ih je 40 puta manje nego Srba u Crnoj Gori. Sve što možemo da pomognemo Crnogorcima ovde, pomoći ćemo. Nećemo da ih optužujemo, ti ljudi moraju da žive i da se osjećaju kao dio države. Ali, eto, nekima je to politika da uvijek optuže Srbiju za sve. Neće to biti glavna tema u Vašingtonu", kaže Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније