Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

29. 02. 2020. 08:20 >> 08:19
5

AMERIČKE SAJBER KOMANDE

Dobili informacije o prijetnjama uoči izbora

Predstavnici američke sajber komande (CYBERCOM), tokom boravka u Crnoj Gori, dobili su informacije o protivničkim sajber prijetnjama koje se mogu pojaviti uoči crnogorskih parlamentarnih izbora, saopšteno je Pobjedi iz Pentagona.

Timovi za borbu protiv hibridnih prijetnji, boravili su u Crnoj Gori u novemberu prošle godine.

Iz američkog ministarstva odbrane kazali su da je Cybercom rasporedio svoje timove u Crnu Goru, u jesen 2019. godine.

“To je bio dio napora za borbu protiv upornog uključivanja protivnika u sajber prostor i zaštitu kritične infrastrukture, zajedno sa cijenjenim partnerima i saveznicima”, kazali su iz Pentagona.

To im je, kako dodaju, omogućilo uvid u informacije o prijetnjama uoči izbora.

“Ova operacija je takođe stvorila uvid u protivničke sajber prijetnje u susret predstojećim američkim i crnogorskim izborima 2020”, ističu iz Pentagona.

Na pitanje što su zaključci timova koji su boravili u Crnoj Gori, iz Pentagona ističu da je riječ o „osjetljivim podacima, koji su podijeljeni sa crnogorskom vladom na odgovarajući način“.

Dejvid Luber, izvršni direktor američke Sajber komande koja istražuje hibridne prijetnje, kazao je ranije da, radeći sa partnerskim zemljama, Sajber komanda dobija važne informacije, koje im pomažu da zaštite njihov sajber prostor.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније