Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

28. 02. 2020. 20:55   >>  20:55 5

DPS

Lažne vijesti u saopštenju SDP-a

Lažne vijesti u političkom saopštavanju su novina u praksi SDP-a, ali je to očigledno neophodan alat u pokušaju dalje manipulacije građana Crne Gore, poručuju iz poslaničkog kluba DPS-a.

SDP-a je zatražila na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da se zakaže saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, što su poslanici vladajuće većine odbili.

“Demagogija i politikanstvo SDP-a je, u pokušaju bijega sa političke margine postao sastavni dio njihovog javnog nastupa. Navodna zabrinutost za status penzionera, onda kad znaju da je Vlada dogovorila sa socijalnim partnerima kako da na najbolji način zaštiti prava najstarije kategorije crnogorskih građana, nastavak je takve prakse”, saopšteno je iz DPS-a.

Kažu da razumiju potrebu SDP da sakupe sitne političke poene, gdje god mogu, međutim, dodaju oni, zabrinjava što su prešli granicu elementarne korektnosti.

“Nakon sjednice Odbora, na kojoj su se poslanici većine pozitivno izjasnili u odnosu na inicijativu da se sasluša ministar Purišić, SDP je izdao saopštenje da je vladajuća većina odbila inicijativu?! Naime, SDP je odbila da se objedine dvije inicijative na temu novog zakona o PIO (inicijativa vladajuće koalicije i inicijativa SDP-a), i time pokazala da je partija koja ne mari za položaj penzionera, već samo za sopstveni politički profit”, poručuju iz DPS-a.

U tom slučaju, kako ističu iz ove stranke, većina u Odboru je odbila inicijativu SDP-a, a prihvatila inicijativu za saslušanje ministra, na temu novog zakona o PIO koju su uputili Odboru poslanici vladajuće koalicije.

“Naravno, svima je jasna iskrenost raznih inicijativa SDP-a. Osamnaest godina u koalicionoj vlasti nijesu se sjetili penzionera i njihovih penzija da bi se u opoziciji odjednom prosvijetlili i počeli svakodnevno da zapljuskuju javnost demagoškim floskulama i navodnom brigom za građane”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније