Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

27. 02. 2020. 22:41   >>  22:40 1

DEMOKRATE

DPS stavio katanac na "Metalac"

Demokratska Crna Gora apelovala je na nadležno ministarstvo i opštinu Nikšić da ispitaju da li je firma "Metalac" poslužila za transakcije isisavanja novca sumnjivim operacijama, kao i da, riješe probleme u firmi, ili makar pomognu radnicima Metalca, a nakon toga da država izvrši poravnanje sa vlasnikom.

"Kada je pred Parlamentarne izbore 2016. dočekao novog vlasnika Metalca, Veselin Grbović je radnicima i gradu obećao brda i doline. Danas, nakon 3 i po godine, ne samo da nema brda i dolina, več nema ni Metalca, ali zato ima novih "žrtava tranzicije" iz koje naša država nikako da izađe 30 godina", navodi se u saopštenju Demokrata. 

Iz Demokrata navode da ne novo odlaganje početka proizvodnje u Metalcu pratično stavljanje ključa u bravu tog preduzeća i ostavljanje čak 110 radnika na ulici.

"Skandalozan je i sraman ignorantski odnos Veselina Grbovića koji se niti jednom nije udostojio da obiđe radnike Metalca i porazgovara sa njima, osim kada je obećavao brda i doline, a kamoli da uloži napor da se kriza u preduzeću prevaziđe i proizvodnja nastavi. Ipak, neki radnici su samoinicijativno, više puta odlazli u Opštinu i tražili sastanak sa predsjednikom, ali ih je Grbović svakog puta izbjegao i time im poslao jasnu poruku da ga njihovi problemi ne interesuju", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije kažu da problemi radnika Metalca ne datiraju od skoro i da nijesu mali.

"Njima sa duguje dio oktobarske zarade, ali i plate iz novembra, decembra i januara, kada je proizvodnja bila smanjena ili je nije bilo uopšte. Takav odnos prema radnicima u potpunosti ogoljava nezainteresovanost nadležnih da riješe probleme radnika i da u dogovoru sa vlasnikom ponovo pokrenu proizvodnju. Oporavak Metalca predviđen je i Strateškim planom razvoja opštine Nikšić, ali je, kao što se u mnogimslučajevima pokazalo, taj plan samo mrtvo slovo na papiru koje služi za predizborne svrhe perjanicama DPS-a", kažu Demokrate.

Odlaganje početka proizvodnje od 26. decembra pa sve do danas, radnicima Metalca samo otežava situaciju jer, kako navode Demokrate, ne mogu pronaći drugi posao, nadajući se riješavanju situacije u firmi u kojoj su stalno zaposleni.

"Takav neodgovaran odnos nadležnih doveo je čak 110 porodica do velikih problema sa kojima se suočavaju uzdajući se u one koji su odgovorni za rješavanje tih problema, a koji se na njih uopšte ne osvrću."

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније