Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 02. 2020. 13:15   >>  13:15

ODBORI SKUPŠTINE CG I EP

CG želi da živi vrijednosti Evropske unije

Crna Gora želi da živi vrijednosti Evropske unije i postane njena ravnopravna članica, istaknuto je na sastanku članova Ustavnog obora Skupštine Crne Gore i Odbora za ustavna pitanja Evropskog parlamenta.

Predsjednik Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore, Miodrag Vuković i članovi Nada Drobnjak, Milorad Vuletić i Adrijan Vuksanović, sastali su se danas sa članovima Odbora za ustavna pitanja, parlametntarcima Evropskog parlamenta Paulom Ranžeom i Domenikom Ruis Devesaom.

Tom prilikom evropski parlamentarci su upoznati sa istorijom crnogorskog parlamentarizma i razvojem demokratije na ovim prostorima.

“Istaknuto je da i Ustav Crne Gore iz 2007. godine sa temeljnom idejom o obnavljanju nezavisnosti afirmiše evropske vrijednosti, što evropski prijatelji prepoznaju i poštuju”, saopšteno je iz Skupštine.

Članovi delegacije Odbora za ustavna pitanja EP ocijenili su da se i pored političkih mimoilaženja u multikonfesionalnoj i multikulturalnoj Crnoj Gori živi skladno i da je ona primjer suživota, čiji model treba da slijede i druge države u regionu.

U razgovoru je istaknuta uloga parlamenta u procesu evropskih integracija što je i regulisano članom 15 Ustava Crne Gore, kojim je propisano da Skupština odlučuje o načinu pristupanja Evropskoj uniji.

“Evropski parlamentarci najavili su otvaranje debate o budućnosti Evrope i naglasili da će zemlje kandidati biti pozvane da učestvuju u njoj. Na kraju, još jedanput je ponovljeno da Crna Gora želi da živi vrijednosti Evropske unije i postane njena ravnopravna članica”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније