Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

25. 02. 2020. 17:43 >> 17:42

ODBACILI TUŽBU

Upravni sud: Perović zakonito smijenjena

Upravni sud Crne Gore potvrdio je danas da je bivša predsjednica SO Kotor Dragica Perović zakonito smijenjena sa funkcije 26. juna prošle godine, saznaje TVCG.

Sud nije našao da je sporno sto je nova skupštinska većina koju čine odbornici DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornica SDP-a Bruna Lončarević smijenila tadašnju predsjednicu Dragicu Perović. Za odluku je glasalo 17 odbornika, isti broj kojim je dvije godine ranije Peroviceva izabrana na tu funkciju.

Upravni sud je ocijenio da je postupak procedure razrješenja Perovićeve sproveden bez povreda koje bi imale uticaj na zakonitost odluke.

"Odluka potvrdila tvrnje DPS-a"

"Odluka Upravnog suda potvrdila je tvrdnje Demokratske partije socijalista Kotor da je Dragica Perović bila u obavezi da zakaže sjednicu lokalnog parlamenta do 20. juna, a ne kako je ona tvrdila 8 dana kasnije, te da je 17 odbornika potpuno u skladu sa zakonskim propisima sazvalo sjednicu za 27. jun, na kojoj je Dragica Perović voljom većine predstavnika građana razrješena sa mjesta predsjednice Skupštine opštine Kotor", saopštili su iz DPS Kotor.

Ističu da je smjena bivše predsjednice SO Dragice Perović uslijedila nakon što su institucije grada bile blokirane duže od dvije godine od održavanja lokalnih izbora.

"Raduje nas odluka Upravnog suda i činjenica da je pravda zadovoljena, ali se još više radujemo sudu naših sugrađana koji vide boljitak u gradu od juna 2019. nakon formiranja nove vladajuće većine u Kotoru, gdje je učmalu i nefunkcionalnu zamijenila odgovorna vlast koja je posvećena svim građanima, a ne samo onima sa crvenim kravatama", navode iz kotorskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније