Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

25. 02. 2020. 12:42 >> 14:48
51

MARKOVIĆ

Nedopustivo da crkva utiče na izbor vlasti

Crkva sebe stavlja iznad države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu, poručio je premijer Duško Marković, na sastanku sa delegacijom EP.

Marković je primio delegaciju Evropskog parlamenta koju je predvodio predsjednik Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Vladimir Bilčik.

Govoreći o stanju u društvu nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predsjednik Vlade je kazao da se Crkva u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, i iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti.

"To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu", kazao je premijer.

Predsjednik Vlade je u tom kontekstu iskazao odlučnost državnih organa da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih trideset godina, poštujući pri tome slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.

 Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju, između ostalog, odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti te sa našom evropskom agendom.

"Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“, kazao je Marković.

Poslanike Evropskog parlamenta zanimali su i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti prije svega u okviru evropskih transportnih koridora i Berlinski proces.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније