Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2020. 15:45   >>  15:44 17

RAKOČEVIĆ

Amfilohije se direktno umiješao u politiku

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević kaže da, umjesto da se zalaže za sabiranje i mirenje, mitropolit Srpske pravoslavne crkve, Amfilohije, nastavlja sa produkovanjem podjela, ovog puta političkih, time što se direktno umiješao u političke procese u Crnoj Gori.

"Nije novina da se SPC, ne samo u Crnoj Gori, već u cijelom regionu, bavi politikom. Ipak, posljednja poruka mitropolita Amfilohija građanima Crne Gore, za koga treba, a za koga ne treba da glasaju na izborima, koja je nastavak njegove ranije izjave, da treba da padne Vlada ako se ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, potvrda je analize brojnih intelektualaca, a i vladajuće koalicije u Crnoj Gori, da je protivljenje Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, politički motivisano, u strahu od gubljenja monopolske pozicije SPC, koja joj garantuje moć da sprovodi nacionalnu politiku i podriva suverenost Crne Gore", kazao je Rakočević.

Dodaje da vjerska prava i sloboda uživanja i korišćenja vjerskih objekata nijesu, niti će biti uskraćena ni vjernicima ni SPC u Crnoj Gori.

"Bavljenje politikom predstavnika srpske crkve, na najbolji način će objasniti dobronamjernim građanima, kojima ona manipuliše, da se protestima i litijama SPC pokušava izboriti za vlast, da bi se u finalu, pomoću antidržavne opozicije, kao izvođača radova, srušio građanski koncept moderne države, a promovisala teokratska jednovjerna, jednokrvna i jednojezična država. Umesto jezika kletvi potrebne su nam, više nego ikada ranije, pomirljive poruke i solidarnost, te dijalog suprostavljenih strana, okupljenih oko dva ključna principa – poštovanje Crne Gore i poštovanje vladavine prava", naglasio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније