Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

24. 02. 2020. 15:40 >> 15:36

RADULOVIĆ-HREBIČKOVA

Evropska budućnost ključna za stabilnost regiona

Podrška Republike Češke evroatlantskoj i evropskoj perspektivi Crne Gore je bitna i u Ministarstvu vanjskih poslova očekuju da će proces pregovora u narednom periodu dobiti na dinamici, istaknuto je prilikom susreta ambasadora Crne Gore u Briselu Vladimira Radulovića i specijalne izaslanice ministra vanjskih poslova Republike Češke za Zapadni Balkan Janine Hrebičkove.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i očekivanjima u kontekstu nove metodologije procesa pregovora konstatujući da su evropska budućnost i članstvo u EU ključni za očuvanje stabilnosti regiona, kao i za reformsku transformaciju balkanskih društava.

Radulović je istakao da očekuje i da će biti uskoro donijeta odluka o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Radulović je istakao tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Češke, koji će biti dodatno ojačani intenziviranjem političkog dijaloga.

"Hrebičkova, koja se i u prethodnim diplomatskim misijama u državama Zapadnog Balkana posvećeno i konzistentno bavila kretanjima u državama regiona, istakla da će Prag nastaviti da pruža aktivnu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore, bilateralno i kroz format Višegradske grupe. Pohvalila je ostvareni napredak Crne Gore, koja predvodi proces evropske integracije i prepoznata je kao zemlja koja je uložila velike napore u sprovođenju reformi", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније