Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2020. 14:02 >> 14:01
2

SD

Sačuvaćemo građansku državu

Sačuvali smo izvornu socijaldemokratsku ideju i mi ćemo je u narednim godinama samo unapređivati. Moramo graditi Crnu Goru u kojoj se svaki njen građanin komotno osjeća. Socijaldemokrate su, za kratko vrijeme, uspjele da održe balans stabilnosti Crne Gore. To je poručeno na II izbornoj konvenciji Socijaldemokrata Ulcinja, na kojoj su izabrani delegati za predstojeći Kongres partije, kao i kandidati za članove GO Socijaldemokrata Crne Gore.

Predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, ocijenio je da su bile potrebne četiri godine vrijednog, napornog i posvećenog rada da bi Socijaldemokrate mogle da kažu da su ostvarile ono u šta su vjerovale.

"Mi smo stvorili jednu ozbiljnu partiju i Socijaldemokrate to pokazuju kroz cijelu Crnu Goru", rekao je Brajović.

On je dodao da su Socijaldemokrate sačuvale izvornu socijaldemokratsku ideju i da će je u narednim godinama samo unapređivati.

"Vodićemo računa o tome da država mora imati svoju socijalnu komponentu, vodićemo računa o onome što je važno svakome danas u Crnoj Gori, a to je da se ravnomjernije dijeli ono što je stvoreno", zaključio je on.

Generalni sekretar Socijaldemokrata, Danilo Mirotić, posebno je istakao građansku opciju Socijaldemokrata, kao najvažniju komponentu, ističući da je najbitnije da možemo da kažemo da je svakome dovoljo široko i da se komotno osjeća.

"Možemo da konstatujemo da smo u svakoj opštini u Crnoj Gori, bio gdje da smo se pojavili, od Šavnika do Ulcinja ili od Herceg Novog do Rožaja, prisutni i zastupljeni u svakom parlamentu u Crnoj Gori", rekao je Mirotić.

Član Predsjedništva Socijaldemokrata Selim Resulbegović, osvrnuo se na četiri godine postojanja SD-a i konstatovao da je SD danas najbrže rastuća partija u Crnoj Gori. On je naveo da vjeruje da će SD uvijek biti tiha vodilja napretka Crne Gore, posebno u oblasti evropskih integracija.

"Za kratko vrijeme postojanja partije, Socijaldemokrate su sa dva poslanika u Skupštini Crne Gore uspjele da održe balans stabilnosti Crne Gore. Nemamo dvojbu da ćemo svakog dana biti sve veći, sve jači i sve prisutniji na političkoj sceni Crne Gore. Vjerujem da će trend našeg rasta biti održan", rekao je Resulbegović.

Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju, on je konstatovao da manipulacije intimnim ličnim vjerskim uvjerenjima sugrađanki i sugrađana iza kojih stoje čisti politički interesi koji imaju za cilj da destabilizuju građansku, multietničku i sekularnu Crnu Goru nijesu dobre, te da će one završiti kao svi njihovi pokušaji da oslabe suverenitet i samosvjesnost Crne Gore.

"Ja ništa nemam protiv vjernika, dapače, ja se klanjam onima koji vjeruju u boga i od njih nikada ne možemo očekivati ništa loše", rekao je Resulbegović.

Predsjednik OO SD Ulcinja, Ćazim Hodžić, istakao je da je SD građanska partija koja okuplja sve nacije, sve konfesije, kako u Ulcinju, tako i u Crnoj Gori.

"Siguran sam, a i svi to dobro znate, da jedino tako složni možemo doći do uspjeha", rekao je on.

Hodžić je rekao da je Ulcinj jedno od uporišta socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori i da je uvjeren da će partija u tom gradu nastaviti da bilježi još bolje rezultate.

Kongres Socijaldemokrata, na kojem se biraju predsjednik, dva potpredsjednika i novi Glavni odbor partije održaće se 30. maja 2020. godine u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније