Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 02. 2020. 21:23   >>  21:23 7

PEŠIĆ OCIJENIO

"Čović se preporučuje recikliranjem laži"

Predsjednik košarkaškog kluba "Crvena zvezda" Nebojša Čović očigledno pokušava da se kandiduje za neku ozbiljniju političku sinekuru i zato se danas preporučuje nizom kleveta i izmišljotina kojima se obrušio na Crnu Goru, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić.

Čović je danas izjavio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici i da je bivšeg generala Vojske Repubke Srpske i haškog optuženika Ratka Mladića krio u Crnoj Gori.

"Nije sa baš potrudio da smisli nešto novo, već reciklira ofucane laži Momčila Mandića, koje je prije 3 godine lansirao, kao osvetu jer je zbog krivičnih djela za koje je bio optužen deportovan iz Crne Gore, u kojoj se skrivao, u Bosnu i Hercegovinu. Jasno je da Čović, sa imidžom osobe koja je služila svima i svakoga na kraju izdao, ipak mora malo više da se potrudi da bi u datim okolnostima zavrijedio neku ozbiljniju političku funkciju. Ako uzmemo u obzir da je upravo njegovo ime spominjano od strane svjedoka saradnika i uhapšenih članova zemunskog klana u kontekstu naručioca atentata na premijera Đinđića, u čijoj vladi je bio potpredsjednik, da su i advokati koji su zastupali majku ubijenog srpskog premijera potvrdili da se radi o Čoviću, razumljiivo je zašto se sa podozrenjem na njega gleda i u Srbiji, i zašto i pored velikih napora i truda i dalje sjedi samo na direktorskom mjestu jednog sportskog kluba, uprkos svojim velikim ambicijama", poručio je Pešić.

On dalje ističe da, ako se svemu tome doda i činjenica da je Čovića kao bivšeg šefa Koordinacionog tijela za Kosovo, u okviru istrage o mahinacijama sa izgradnjom državnih stanova prije 6 godina saslušavalo Specijalno tužilaštvo, a tabloidi bliski vlasti najavljivali hapšenje, jasno da ovakvim izjavama o Crnoj Gori, on prvo mora da se oduži onima koji su ga zatvora spasili, a tek onda preporuči.

"Uostalom o moralnim kvalitetima ovog političara, možda najbolje govori činjenica da se učestalim napadima na Crnu Goru, i učešćem u prljavim kampanjama, pokušava dodvoriti i preporučiti onima koji su ga pogrdno nazivali "mafijaškom pudlicom", i u skladu sa tim nadimkom tretirali", zaključio je Pešić u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније