Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

23. 02. 2020. 13:08 >> 13:08
21

SRBIJA DA PLATI DUG SPC

DF pozdravio odluku Vučića

Demokratski front (DF) pozdravio je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija platiti sve što treba za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori.

Prema riječima jednog od lider DF-a Andrije Mandića, u tom savez su znali da Srbija nikada neće ostaviti eparhije SPC u Crnoj Gori bez podrške.

"Naša pomjesna SPC postoji na čitavom zemljinom šaru ali je samo tako grubo ugrožena u malenoj Crnoj Gori. Ovdje režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu", naveo je Mandić.

On je rekao da je Srpskoj kući, koju je država Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito spriječen povraćaj PDV a istovremeno su firme bliske režimu na osnovu lažnih faktura, koje nikada nisu realizovane, dobijale povraćaj PDV-a.

Vučić smatra da je stoga javna podrška Vučića, najbolji odgovor onima koji su mislili da finansijski unište našu Crkvu.

"Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori", kazao je Mandić.

On je rekao da je srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mjestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška njihovim legitimnim zahtjevima da odbrane "sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obilježili i očuvali naši preci".

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније