Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2020. 00:01   >>  07:55 56

ĐUKANOVIĆ

"Crna Gora Zakonom brani građanski koncept"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da država Crna Gora usvajanjem i primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica brani svoj građanski koncept.

"Nijesam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja 'narod je na ulicama'. To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, analizirajući aktuelnu političku situaciju na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

On je naglasio da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji ni jedan objektivan razlog ni za njegovu izmjenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je takođe istakao da je protivljenje Zakonu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek, suprotno od evropskih vrijednosti i životnog standarda.

"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари56

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније