Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

17. 02. 2020. 16:10 >> 16:16

GRUPA PRIJATELJSTVA

CG i Bugarska nastaviće dobru saradnju

Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Bugarske održala je danas sastanak sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, uz konstatovanje tradicionalno dobrih odnosa dvije države, ambasadorka Plugčijeva iskoristila je priliku da članove grupe informiše da će kvalitetna bilateralna saradnja između Crne Gore i Bugarske biti nastavljena i tokom tekuće godine, razmjenom posjeta i susreta šefova država i vlada Crne Gore i Bugarske, u Podgorici i Sofiji.

Članovi Grupe prijateljstva istakli su posebnu zahvalnost ambasadorki Bugarske na podršci upućenoj Crnoj Gori, iskazanoj u reakciji povodom nedavnog paljenja crnogorske zastave u Beogradu, čime je, kako su istakli, pokazala pojačan senzibilitet za potencijale opasnosti za stabilnost regiona u kojem živimo.

"Takođe, članovi grupe podsjetili su da je nedavno predsjedavanje Bugarske Savjetu Evropske unije bilo značajno za Crnu Goru i dalo snažan impuls našoj državi i cijelom regionu u nastojanjima usmjerenim ka članstvu u EU", saopšteno je iz Skupštine.

U ime Grupe prijateljstva sa Narodnom skupštinom Bugarske, sastanku su prisustvovali poslanici: Andrija Nikolić, Mihailo Anđušić, Maja Bakrač i Andrija Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније