Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 14:41   >>  14:41 1

KAŠĆELAN SA JUKIĆEM

Prijateljstvo CG i BiH potvrđeno u praksi

Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju prijateljske i otvorene odnose koji mogu služiti za primjer u regionu, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimira Jukića.

To se, kako su naveli, očituje dobrom saradnjom na državnom i lokalnom nivou, te činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i da su prve u regionu definisale granicu, što je ratifikovano u nacionalnim parlamentima.

"Naši prijateljski odnosi potvrđeni su u praksi", kazao je ambasador Jukić. On je čestitao gradonačelniku Kašćelanu na napretku koji je Cetinje postiglo na uređenju grada i u razvoju putne infrastrukture.

"Prijestonica Cetinje u dobroj saobraćajnoj povezanosti vidi svoju razvojnu šansu", rekao je gradonačelnik Kašćelan.

On je ocijenio da će najavljeni novi putevi Cetinje - Nikšić i Cetinje - Kotor, kao i skori završetak zapadne obilaznice u Podgorici, značajno doprinijeti valorizaciji potencijala cetinjske opštine u privrednom, turističkom, sportskom i kulturnom smislu.

Na sastanku je razgovarano o intenziviranju saradnje između Prijestonice Cetinje i gradske opštine Novo Sarajevo, kao i međudržavnim projektima u oblasti saobraćajne infrastruktur

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније