Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Agencije, Objavila: J.B.Č. ]

12. 02. 2020. 13:14   >>  13:22 31

VUČIĆ

"Nadam se da će CG povući zakon"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada, ali da ne može da očekuje da će Podgorica povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti te da je glas koji je podignut u Crnoj Gori, glas nepokorenog i nepokornog naroda, koji neće odustati od svojih svetinja i identiteta.

"Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo vidjeli prethodnih sedmica. Tako da, šta god vi pravno radili, ljudi se, suštinski, na terenu ponašaju drugačije", rekao je Vučić za Sputnjik.

On smatra da Srbija na najpametniji i na vrlo dostojanstven način pomaže Srbima u Crnoj Gori.

"Dakle, nemiješanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve (SPC), ne na nasilan način, već na pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću mjeru", istakao je Vučić.

O mogućnosti da se pridruži u Crnoj Gori na nekoj od litija, Vučić kaže da je to i htio, ali da nije otišao da to ne bi bilo protumačeno kao miješanje u unutrašnja pitanja druge države.

"Da li podržavam narod koji mirno protestuje, koji mirno traži svoja prava, koji želi da sačuva svoje svetinje, kako mislite da moj odgovor može da bude drugačiji od "da" i to jednog velikog "da", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije najavio je skori sastanak sa svim Srbima iz regiona.

"Po povratku iz Njemačke, imamo sastanak sa Srbima iz Crne Gore, iz BiH i svim drugim Srbima te nevladinim organizacijama iz Crne Gore. Slijedi dodjela odlikovanja i ordenja za Dan državnosti na Sretenje, a istog dana idemo u Brisel, jer već 16. februara tamo imamo mnogo sastanaka", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније